Беџет Пацоли у отвореном писму позива Вучића да призна независност Косова

Заменик премијера тзв. Косова тврди да Вучић састанцима са групом Срба са Косова, и порукама које шаље, покушава да избегне признање косовске независности

Беџет Пацоли (Извор: КоССев)

Пацоли Вучићу: Време да Срби живе слободни од уплитања Србије

Заменик косовског премијера Беџет Пацоли упутио је отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме га позива да призна независност Косова.

Писмо је објављено на његовом званичном Фејсбук налогу, а уследило је након састанка председника Вучића са представницима Срба са Косова поводом актуелне политичке ситуације.

Пацоли тврди да Вучић таквим састанцима са, како наводи, групом Срба са Косова, и порукама које шаље, покушава да избегне признање косовске независности.

У тексту који назива „писмом добре воље“, Пацоли истиче да Вучић има погрешан приступ историји, те да је Косово држава која почива на слободи, демократији и благостању.

Сматра и да је време да, како наводи, „Србија дозволи Србима да живе свој живот слободни од њеног уплитања“.

Марко Ђурић: Пацолијево писмо је писмо лоше воље

Србија је Ваша држава и поздрављам то што се коначно обраћате на праву адресу, у међувремену реаговао је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић такође отвореним писмом косовском министру спољних послова Беџету Пацолију.

„Жао ми је, међутим, што већ у наслову откривате своју неискреност, називајући ваше писаније писмом добре воље. Ни у Вашем писму, ни у Вашим делима никакве добре воље нема,“ поручује Ђурић, наводећи да је његово писмо Пацолију „писмо лоше воље“.

Због, како наводи „притисака, претњи и свакодневних лажи“ Пацолија и других косовских званичника, Ђурић је, а и „велики део Срба, посебно Срба на КиМ-у, „веома лоше воље.

Приштину је оптужио да чини све како би уништила дијалог са Београдом и сваку шансу да до помирења два народа дође на миран и цивилизован начин.

Ђурић је уједно у 15 тачака изнео, како је навео „доказе Пацолијеве неодговорности и превртљивости“.

Ђурићевом писму претходило је писмо Беџета Пацолија уз наслов „Писмо добре воље“ који је позвао председника Србије да призна независност Косова.

Наслов и опрема: Стање ствари

(N1/КоССев, 28. 2. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. „У тексту који назива „писмом добре воље“, Пацоли истиче да Вучић има погрешан приступ историји, те да је Косово држава која почива на слободи, демократији и благостању.“

    Сваки човек има право на грешке, па и председник Вучић. Он је „мотивисан“ разним сугестијама од стране Запада, кога је дуго времена уважавао из нејасних разлога, ипак увидео да срља у издају своје земље. Долазак делегације Срба са Косова и Метохије на састанак са њим му је отворио очи. Јер, ти људи су рекли истину о својим животима на окупираном Космету. Те изјаве нису као оно што чујемо од разних чланова „Српске листе“ и „министара у оставци“. Ово може да има одлучујући утицај на коначан став врха Србије према питању Косова и Метохије. Тврдњу министра СП Владе „Косова“ Пацолија да њихова „држава“ почива на слободи, демократији и благостању, не прихватају ни на Западу. Сви они који нису добијали „поклоне“ од сепаратиста за одрађену НАТО акцију 1999. године.

Оставите коментар