Војислав М. Станојчић: Вучићево (предизборно) сликање у болници

За „најхрабријег човека на свету“ (како га назваше на протесту „Један од пет милиона“), забрана посете болницама очито не важи, и он ју је прекршио у присуству министра здравља, последњег човека који би то смео да му дозволи

Александар Вучић се фотографијом са дететом похвалио на Инстаграму (Фото: ФоНет/Зоран Мрђа)

Од Кнеза Милоша до данас Србија није имала владара који би по бахатости и тврдоглавости могао да се мери са Александром Вучићем.

Пошто је приграбио сву власт у земљи, он се понаша као апсолутни монарх не поштујући никакве законе и одредбе – почевши од Устава – ако му се из неког разлога не свиђају, а које доживљава као велику препреку за остварење неких својих замисли.

Већ је неколико седмица како је код нас проглашена епидемија грипа. Поводом тога предузимају се различите мере да се становништво што више заштити од ширења болести и могућих последица: забрањене су посете болницама, школски распуст је продужен како би се што већи број деце заштитио од вируса грипа, по улицама се виђа све више људи који носе заштитне маске, и, уопште, приметно је да су грађани озбиљно схватили упозорења здравствених установа…

Све то, као што се види, не допире до свести Александра Вучића, који је пре два дана изненада одлучио да оде у посету Институту за здравствену заштиту мајке и детета „Др Вукан Чупић“.

За „најхрабријег човека на свету“ (како га назваше на протесту „Један од пет милиона“ у Београду), забрана посете болницама очито не важи, и он ју је прекршио у присуству министра здравља, др Златибора Лончара, последњег човека у Србији који би то смео да му дозволи. Ту су били и сниматељи да забележе овај део предизборне кампање за изборе које Мали Алек никако не жели, али га на њих наговарају његови најближи сарадници из странке, па ето – мора да их послуша.

Ушавши у болницу, ставио је маску на лице, али је није дуго задржао – наводно, због детета које је желело да направи заједничку фотографију са њим.

Тај тренутак најбоље је објаснио министар здравља, који је рекао како је председник желео да удовољи молби малишана (иначе тешко болесног) да се слика са њим и он то никако није могао да му одбије.

„Не можете ово да поредите са неким дугим неорганизованим или сличним стварима. То су деца са најтежим обољењима за коју је крајње неизвесно шта ће бити и кад има жељу да хоће да види председника – а видели сте и онај дечко Огњен који хоће да се слика са њим, е онда кад испоштујете све то, онда је ваљда најмања ствар испунити жељу том детету, мислим да то није превелика жеља“, навео је министар Лончар, а пренео N1.

И тако се, све у свему, како министар сматра, није догодило ништа страшно.

Страшно је, међутим, нешто друго: што др Лончар није спречио улазак Вучића и сниматеља у болницу, или што бар после свега што се догодило није поднео оставку. Или што макар није пожелео болесном дечаку оздрављење, па никад више не видео председника!



Categories: Четири стотине речи

Tags: , , ,

Оставите коментар