Александар Вучић: Хвала конгресменима, али најважније шта о Косову каже Трамп

Осам америчких конгресмена затражило је од државног секретара САД Мајка Помпеа континуирану подршку залагањима Србије у циљу трагања за мирним, одрживим и кроз преговоре постигнутим решењем за односе са Косовом

Александар Вучић (Фото Бета)

Варна – Председник Александар Вучић изјавио је да је данас, на Самиту квадрилатерале у Варни, замолио председнике влада Румуније, Бугарске и Грчке за подршку по питању става Београда о уласку Косова у Интерпол.

„Замолио сам их за подршку око Интерпола, јер је ту било другачијих ставова у овој четворци. Ја сам своје рекао, видећемо какав ће резултат бити”, рекао је Вучић новинарима након Самита квадрилатерале у Варни, преноси Танјуг.

Председник је рекао да је на састанку било речи и о европском путу Србије, као и да је својим саговорницима говорио о ситуацији између Београда и Приштине.

На Самиту квадрилатерале у Варни у Бугарској учествовали су и председници влада Румуније Вјорика Данћила, Бугарске Бојко Борисов и Грчке Алексис Ципрас, док је гост био премијер Израела Бенјамин Нетанијаху.

Председник је изразио захвалност америчким конгресменима који су затражили да САД подржи Србију у тражењу компромисног решења за Косово, али је приметио да је најважније шта ће рећи председник САД Доналд Трамп и његови најближи сарадници.

Осам америчких конгресмена затражило је од државног секретара САД Мајка Помпеа континуирану подршку залагањима Србије у циљу трагања за мирним, одрживим и кроз преговоре постигнутим решењем за односе са Косовом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 2. 11. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading