Борба за веру: Зашто не објављујемо одговор папопоклоника у православној мантији З. Ђуровића

И сада бисмо објавили текст дотичног да он у том тексту није назвао брата Жељка Жугића Которанина, ОБЕЛЕЖЕНИМ, ругајући се његовом телесном хендикепу

Недавно се, поводом текста др Миодрага Петровића, електронским писмом нашем сајту обратио папопоклоник у православној мантији, „свештеник“ Зоран Ђуровић, тражећи да објавимо његов одговор у складу са законом.

Није било никакве потребе да се дотични позива на законе, јер смо ми увек објављивали текстове одговора на полемике, чак и ако тамо има увредљивих израза на рачун сајта (типа „зурлоти“, и слично).

Објављивали смо све: од обичних па до екстремних екумениста и новотараца, какви су свештеници Милић Драговић и Велибор Џомић.

Жељко Жугић Которанин, сарадник „Борбе за веру“, један од најблиставијих канонских умова Православне Цркве данас (Извор)

И сада бисмо објавили текст дотичног да он у том тексту није назвао брата Жељка Жугића Которанина, једног од најблиставијих канонских умова Православне Цркве, човека чистог и целомудреног, истинског православног хришћанина, ОБЕЛЕЖЕНИМ, ругајући се његовом телесном хендикепу и чињеници да он живи као мученик и страдалник овде на земљи.

Тиме је несрећни Ђуровић показао да папољупство води ка душевном дну, описаном у Писму. Он наиме, спада, у ругаче, оне који ће у последње дане доћи и који ће живети по својим сопственим жељама (Друга Петр. 1,3), па излива свој ругалачки дух на све и свја.

Због тога не објављујемо његов текст, а Господ зна и види, па нека суди.

Напомена Уредништва „Борбе за веру“: Ово саопштење је, први пут од оснивања сајта, пре десет година, написано тако што су најпре неким члановима Уредништва РУКЕ „ОКОВАНЕ У ДВОЈЕ ВЕРИГЕ“.

Који чита да разуме!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Борба за веру, 2. 10. 2018)

Напомена Стања ствари: Како смо са пренели полемички текст Миодрага М. Петровића сматрали смо за сходно да читаоце обавестимо о овој одлуци уредништва „Борбе за веру“. У међувремену се текст З. Ђуровића појавио на сајту Поуке.орг, па ко – и после свега написаног – жели да чита може да кликне овде.



Categories: Преносимо

Tags: , , ,

2 replies

  1. Kada od sebe da dela pokajanja, da mu se da sloboda obraćanja pismenim putem overenim srpsko-patrijaraškim taksama: te da se uzme u razmatranje u doglednom roku bez obaveza.

    #poredak

  2. Ћосави унијати јашу…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading