Молитва Светим јасеновачким мученицима

Икона из манастира Јасеновац (Фото: СПЦ)

О Свети и љубљени преци наши Јасеновачки Мученици молите се Господу нашем и вашем за спас рода србскога иако многогрешног ипак Христовога, стоји у молитви коју је саставио Мирослав Вујанић поводом славе Светосавске омладинске заједнице из Братунца

Свети Јасеновачки Мученици молите Бога за наш грешни род и потомке ваше који се животима својим грешним одрекоше и одричу најприје Бога, а онда и Цркве своје, па мајке отаџбине и рода свога. Молите се за нас Господу да нам Он Милостиви отвори духовне очи да спознамо ко смо, гдје смо и да на земљи светом крвљу покропљеној живимо. Да увидимо куда нас води Пут, Истина и Живот, а куда нас одводи широки пут овоземаљског наслађивања, гријеха и отпадништва.

Помозите Свете Јасеновачке Мајке чију дјецу отимаше од вас, изгладњиваше, убијаше само како би што мање порода србског православног било. Молите се Мајке Јасеновачке за Србкиње данашње за дјевојке, дјевојчице и жене да изаберу живот, а не смрт, да одбаце смртни грех чедоморства, убиства у утроби још нерођене дјеце.

Свети Очеви Јасеновачки помолите се за нас синове ваше. Помолите се Господу да младиће, дјечаке и мужеве Србе данашње укријепи, охрабри и на пут вјере обрати да би били домаћини, да би били људи, да би били Христови.

Дјечице Јасеновачка мучена љутом жеђу и глађу, који сте бијени и убијани били од непријатеља људског рода и мрзитеља Свевишњега Бога, молите се за Србчад, вршњаке своје у Србији данашњој, на Светом Косову и Метохији, у свим србским земљама и крајевима гдје стопица србска корача. Заштитите молитвама својим сва покољења дјечице србске од богоборног модернизма, западног сатанизма од саблазних приказа које преко екрана убијају душу дјечију.

О Свети и љубљени преци наши Јасеновачки Мученици молите се Господу нашем и вашем за спас рода србскога иако многогрешног ипак Христовога, ипак оног стада малог који у ова времена свеопште хистерије и напада на људски разум и душу желе бити Христови. Заштитите нас од свјетске лажи, од сваке неистине, заштите нас својим молитвама од јудејског зла, ватиканског пакла, од свејереси екуменизма и антихристова глобализма. Заштитите нас од лицемјерства.

Господе Исусе Христе Ти једина надо наша, Ти Једини Изворе, нахрани нас у ова и сва време Твојом храброшћу, истином и правдом, нахрани нас Твојим милосрђем и човјекољубљем и уведи нас у Царство Твоје Небеско ради молитава Пресвете Пречисте и Преблагословене Богородице Дјеве Марије Мајке Твоје и Светих Јасеновачких Мученика. Амин.

Молитву сачинио Мирослав Вујанић, на дан Светих јасеновачких мученика 2018. године Господње

Крсна слава Светосавске омладинске заједнице Братунац

У четвртак, 13. 9. 2018. године, на дан успомене Светих новомученика јасеновачких своју крсну славу је прославила Светосавска омладинска заједница из Братунца.

Извор: ФБ СОЗ Братунац

Освећење и ломљење славског колача обављено је послије вечерњег богослужења које је служио духовник СОЗ-а протојереј – ставрофор Борислав Тодић. Након освећења славског колача сви присутни су присуствовали предавању на тему ,, Да ли Бога заиста волимо или га се само бојимо“ које је одржао проф. др протојереј Љубивоје Стојановић.

Након предавања услиједила је славска трпеза љубави на којој се присутнима пригодном бесједом обратио отац Рафаило, игуман манастира Подмаине. Славско весеље су уљепшали чланови Светосавске омладинске заједнице појањем духовних пјесама.

(Светосавска омладинска заједница Братунац)Categories: Српско православно стање

Tags: , , , ,

Оставите коментар