Лондон: Нема разграничења; Вучић: Нећемо прихватити понижавајуће решење

„Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за нашу државу и наш народ“

Извор: Нови стандард

И званични Лондон се укључио у јавну дебату о преговорима Београда и Приштине. Велика Британија саопштава да је против промена граница на Балкану и да би Србија и Косово требало да реше проблем узајамним признањем.

Портпарол британског Министарства спољних послова изјавио је да је „нормализација односа Србије и Косова кључна за безбедност, стабилност и напредак ове земље и ширег региона“, преноси „Политико“.

„Ова Влада верује да би то требало да буде основа признавања независних суверених држава у оквиру њихових тренутних граница“, рекао је портпарол британског Министарства спољних послова.

Вучић пренео Кифу: Србија не прихвата да буде понижена

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија никада неће прихватити решење питања Косова, које би било понижавајуће за нашу земљу и наш народ.

Вучић је то истакао у разговору са амбасадором Уједињеног Краљевства у Београду Денисом Кифом о стању дијалога Београда и Приштине.

Саговорници су разговарали и о билатералним односима, ситуацији у региону и о резултатима Самита о Западном Балкану, одржаном у Лондону.

Председник Вучић је, како је саопштила прес-служба председника, истакао потребу постизања трајног и праведног решења за Косово и Метохију, али које не би било супротстављено државним и националним интересима Србије.

„Србија никад неће прихватити решење, које би било понижавајуће за нашу државу и наш народ“, истакао је председник Вучић.

Председник Србије је у разговору са амбасадором Кифом изразио интерес Србије за јачање политичког дијалога са Уједињеним Краљевством, као и за развој економске сарадње и повећање броја и обима њихових инвестиција.

Вучић је захвалио Влади Уједињеног Краљевства на посвећености Берлинском процесу, који је од великог значаја за мир и стабилност у региону Западног Балкана.

Амбасадор Киф је истакао да је Самит у Лондону показао да његова земља жели да има позитивну улогу у региону и његовој европској будућности, као и да дели циљеве о постизању трајне стабилности на Западном Балкану.

Додао је да Влада Уједињеног Краљевства, кроз пројекте попут дигиталне трансформације и јачања е-Управе, финансиране у оквиру Фонда за добру управу, наставља подршку процесу реформи у Србији.

Извор Спутњик, 31. август 2018.

Опрема: Стање ствари

(Нови стандард, 31. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

2 replies

 1. Велика Британија, нема разграничења.
  ++++
  Савршено јасно.
  У складу са њиховом злочиначком политиком према србском народу, и два пута датим упутствима маја 2008 године.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  За потпуно уништавање наше јадне, опљачкане и окупиране отаџбине.

  И зато њихов амбасадор једног од извршилаца са правом може да пита: „ Шта је проблем ? има ли нешто да није јасно ? Примио си аванс и задатке, добио сву нашу подршку у едукацији, Тони ти је све лепо објаснио и помогао ти да постанеш наш најбољи ученик.
  Сада заврши свој посао до краја !
  Иначе ?

 2. Ја, on неће прихватити понижење? Па шта ли смо досад трпили, ако не понижења? Шта је тачно за њега понижење?

Оставите коментар