Ивица Дачић: Историјска прилика да се добије нешто за народ на Космету

„Овде је реч хоћемо ли нешто да добијемо или ћемо све да изгубимо”, рекао је Дачић за РТС и додао да та прилика може и да се одбије, али да „не треба да се правимо невешти јер нико не нуди да Косово цело остане у границама Србије”

Ивица Дачић (Фото: Танјуг)

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да се Србији пружа историјска прилика да добије нешто за свој народ и грађане на Косову и Метохији.

„Овде је реч хоћемо ли нешто да добијемо или ћемо све да изгубимо”, рекао је Дачић за РТС и додао да та прилика може и да се одбије, али да „не треба да се правимо невешти јер нико не нуди да Косово цело остане у границама Србије”.

Он је навео да ће се тек водити дијалог Београда и Приштине и износити могућа решења.

Упитан зна ли су шта су причали амерички председник Донад Трамп и немачка канцеларка Анегла Меркел говорећи о Западном Балкану, Дачић је казао да је тешко разговарати о Западном Балкану, а да се не разговара о Косову.

„То је постала тема о којој се поново говори и то је једна од најбољих доказа колико смо успели да променимо зацементирану позицију западних земља, јер то није била тема о којој се дискутовало у претходном периоду јер су западне земље сматрале да је то питање решено”, рекао је Дачић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 8. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар