Политика: Тзв. Косово отвара дипломатску канцеларију у Атини?

Грчки медији спекулишу да министар иностраних послова Грчке, упоредо са намером да посредује у односима Београда и Приштине, размишља и о дипломатској користи од отварања дипломатске канцеларије Косова у Атини

Атина (Фото: Пиксабеј)

Атина – Уочи доласка министра иностраних послова Грчке Никоса Коцијаса у Београд, поједини грчки медији пренели су информацију, позивајући се на добро обавештене изворе, да је грчка влада спремна да омогући отварање дипломатске канцеларије Косова у Атини.

Наиме, грчки медији спекулишу да Коцијас, упоредо са намером да посредује у односима Београда и Приштине, размишља и о дипломатској користи од отварања дипломатске канцеларије Косова у Атини.

Атина је незадовољна неким потезима косовске владе, нарочито хапшењем Марка Ђурића и „олакшицама” које су омогућиле Турској да јој Косово изручи шесторицу њених држављана, припадника покрета Фетулаха Гулена.

Грчки шеф дипломатије требало би да допутује у Београд, па се очекује да ће могућност отварања дипломатске канцеларије Косова у Атини, уколико се испостави да је тачна, бити једна од тема његових разговора са званичницима Србије.

Јасмина Павловић Стаменић

(Политика, 10. 4. 2018)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading