Војни синдикат: Министре, црна униформа је за играње „каунтер страјка“ а не за српску војску!

Униформу црне боје носиле су СС дивизије, италијански фашисти и озлоглашене усташе у НДХ, пише у отвореном писму Војног синдиката Србије министру Александру Вулину

Извор: ФБ страница Војног синдиката

Отворено писмо министру одбране Александру Вулину: Не брукајте више Војску Србије!

Поштовани господине министре,
На војној вежби на Пасуљанским ливадама примећено је, поново сте носили црну униформу, непознате намене и порекла, коју не препознају прописи Војске Србије, нити закони ове земље.
Престаните, аман да брукате славну српску униформу! Униформа српског војника натопљена је крвљу наших славних предака од Косова, преко Дрине и Цера до Паштрика и Кошара.

Лечење адолосцентских комплекса, насталих у време када нисте служили војску, политички заштићени од тада владајуће номенклатуре могу се донекле схватити у бесмисленим покушајима да Војску Србије претворите у идеопоклоничку партијску организацију. Бесмислене наредбе о качењу слика вође, прећуткивању мобинга понижених и осиромашених војника доведених до просјачког штапа, и најновијег противуставног и противзаконитог покушаја одузимања мобилних телефона у страху да разноразне махинације и финансијске малверзације не дођу у јавност – ипак јесу ствар нашег унутрашњег непристајања и домен синдикалне борбе да се све такве девастације Војске Србије спрече. Константно и свесно кршење закона, од Вас и Ваших најближи сарадника када не достављате нацрте прописа о радно-правном социјалном и материјалном положају буквално гладних војника је свакодневница.

Најновији пример је нацрт Правилника о стамбеним потребама у ВС и МО, који није достављен једино једином репрезентативном синдикату као представнику оних на који се тај пропис односи. Међутим, у актуелном геополитичком тренутку, када нам шиптарски терористи, на српском Косову и Метохији хапсе, шутирају и развлаче по улици српске државнике ма ко они били, у покушају отимања 15 одсто државне територије, авантуристичко облачење црне униформе пред државним врхом порука је која може нанети велику штету угледу српске државе и националним интересима. Униформу црне боје носиле су СС дивизије, италијански фашисти и озлоглашене усташе у НДХ. Исти они који су извршили геноцид у Јасеновцу током Другог светског рата.
Када Ви носите црну униформу налазећи се на челу Министарства одбране то је порука која вређа најдубља осећања жртава и потомке оних који су погубљени у геноциду и стрељању од Бањице до Шумарица. Да ли свету поручујемо да се као славна војска која је увек стајала насупрот највећој пошасти у 20 веку, идентификујемо управо са злом од кога смо као народ брутално страдали. Коју поруку шаљете међународној јавности? Зашто Вам на то не сугеришу Љубиша Диковић, начелник Генералштаба, саветници у Министарству којима је главни проблем да ли војник има капу, суђењем за вербални деликт и мобингом исцрпљене и буквално гладне војске.

Уместо да Вам кажу да је црна униформа примеренија игрању „каунтер страјка“, они вас полтронски охрабрују да бацате љагу на све оне који ће сутра својим животима бранити нашу отаџбину. Апелујемо на Вас да обучете униформу Војске Србије, ону која је прописана да је носите приликом посете јединицама наше славне војске, да поштујете законе ове земље и не брукате нас више.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Војног синдиката Србије)



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Исувише полтрона у војном врху, резултира оваквим понашањем бахатих, а уз то неписмених појединаца. Вулин, Сантос, Баћа (Вулинов заменик, главни у СДПР-у) и сијасет других набеђених величина блате и каљају оно што је Војска одувек била народу. Верујем да им је између осталог, поред личне необразованости и глупости, то и циљ.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading