Тропар и кондак Патријарху Павлу

Тропар блаженопочившем Патријарху српском Павлу отпјеван је у току Свете литургије и у Светотројичној Александро-невској лаври у Петровграду, 15. новембра 2017.  године. Тропар су појали о. Александар и јерођакон Даниил Пронин, Артём Белов и Валерия Белова

Тропар глас 8.

У Призрену си столовао као епископ рашко-призренски, у најтежа времена престо светог Саве преузео јеси, патријарше свети Павле богомудри, народ српски си поучавао Христовим заповестима, због тога те народ заволио и за живота твојега светитељем прогласио, миротворче и праведниче, моли Христа Бога човјекољубца, да спасе православни род наш српски и сав род хришћански.

Кондак глас 3.

Родио се јеси у Славонији, архипастир био на мученичкоме Косову и Метохији, на престолу светог Саве столовао, и народ српски вјери хришћанској поучавао, свети патријарше Павле оче наш, моли многомилостивога Господа, да нам подари мир, спасење и живот вјечни.

Свети Павле Српски моли Бога за нас!

Тропар и кондак Патријарху српском Павлу саставио, Недељко Томић, свршени ученик XXI генерације обновљене Богословије Светог Петра Цетињског ‎(2012-2017)

(Радио Светигора)



Categories: Преносимо

Tags: ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading