Драгослав Пакић: Затворено писмо Ани Брнабић

Због чега Ана више није у ситуацији да игра тенис и да се више и не презива Ивановић, него много звучније – Брнабић

Ана Брнабић (Извор: Јутјуб/Курир)

Поштована госпођице Брнабић,

Чуо сам да се њихов председник Трамп обратио нашем председнику Вучићу питањем: „Да ли Ана још увек игра тенис“?

Наш председник се, изненађен таквим питањем у цигло три минута посвећених нашем народу, одједном осетио збуњеним и, пре него што је дошао себи, наиђе луд па питање остаде без одговора.

Говори се како је њихов председник нашем председнику захвалио на напорима које чини за добробит сопственог народа и да му је у знак поштовања пружио руку. И то не једном, него чак четири пута. И сваки пут је рекао: „Ево ти рука од срца, ево ти и лакат, нама не треба ништа, ми смо ионако највећи.

Онда је њихов председник питао нашег председника шта ради осим што само ради и као му то полази за руком. Потом се интересовао шта има ново у нашој отаџбини Сибиру, а кад му је наш председник, помало увређен, објаснио да смо ми Србија, а не Сибир, њихов се председник слатко насмејао и додао, скоро просиктао, кроз имплантиране зубе да ће онај председник што се дружи са медведима опет да га зеза што не разликује Аустрију од Аустралије, а сада ни Србију од Сибира. И зар нисам био у праву, додаје њихов председник, када сам рекао: „American dream is dead“. Наш сан да научимо географију никада се неће остварити. Зато је моја Мелани, рече њихов председник, припремила замку питање које ће поменутом председнику и његовим медведима пренети наш председник и да га замоли да се изјасни каква је, по њему, разлика између Словеније, Славоније, Словачке и Слетоније. На примедбу нашег председника да ово четврто „С“ не постоји, њихов председник је скоро побеснео помисливши да се наш председник више, као сви Срби, не куне у четири слова „С“ и додао да, када ствари тако стоје са географијом, америчким сном и словом „С“, не би било лоше да председник с ону страну жице, кад већ нема слова „С“, ипак направи разлику између, Ловеније, Лавоније, Ловачке и Летоније. И то да уради „ћим прије“!

Три минута је тако муњевито прошло да наш председник није имао времена да разбије гласине о такозваном медијском мраку који влада Србијом. Тако је остао несаопштен дуго припремани текст који побија све гласине о неком мраку где се каже да, после култне ТВ емисије СЛАГАЛИЦА иде информативни део програма који зли језици називају ЛАГАЛИЦА иако ни једно ни друго нису међусобно ни у каквој родбинској или партијској вези. Наш гледатељски живаљ, на пример, у СЛАГАЛИЦИ научи да се пас осме жене Ричарда Бартона звао Рекс, а одмах потом у ЛАГАЛИЦИ исти гледалац без икаквих тајни сазна да данас живи много лепше, слободније и узбудљивије него што је живео јуче у претходном омрзнутом режиму.

Објективна кривица се може приписати рекламама које откривају, и то без задње намере, да је пас Рекс јуче живео много боље и слободније наго што наш гледалац живи данас.

Решење које се предлаже да би се ова аномалија дефинитивно одстранила из видика наших грађана је предлог РИК-а да се рекламе уопште не гледају и да се за све време емитовања програма ЛАГАЛИЦА на екрану непрестано емитује упозорење. „ОВАЈ ПРОГРАМ СЕ НЕ ПРЕПОРУЧУЈЕ ГЛЕДАОЦИМА МЛАЂИМ ОД 85 ГОДИНА“.

Ето, због чега Ана више није у ситуацији да игра тенис и да се више и не презива Ивановић, него много звучније – Брнабић.

Госпођице Брнабић, уважена премијерко Србије, пошто сам убеђен да је њихов председник ускраћен за одговор да ли Ана игра тенис или не, молим вас за допуштење да му се обратим ја лично и изнесем праве разлоге због којих сте дигли руке од тениса. Потребне су вам слободне руке како бисте могли да их дигнете на министарку Михаиловић.



Categories: Сатиристика

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading