Јасна Кривокапићева: Харадинај контролише трговину оружјем на Балкану

Човјек звјерске окрутности држао у својим рукама све оружје у аутономној покрајини Косово и Метохија. Испоруке су вршене према устаљеној шеми – роба је испоручена у Албанију преко мора, одатле превожена у Пећ, који је постао сједиште Харадинаја. Из Пећи оружје је даље дистрибуирано међу терориста који су нападали српску војску и полицију у јужној српској покрајини

Рамуш Харадинај (Извор: ИН4С)

Никада се неће сазнати колики је укупан број оружја које је било у рукама косовских Албанаца у припреми за ратовање на Косову и Метохији. Оружје се слило у регион Балкана буквално из цијелог свијета. Свијет је обишао снимак, гдjе војници такозване „Ослободилачке војске Косова“ позирају са савременим пушкама ФН ФАЛ, Г3, М16 и другим оружјем. Истраживачи су чак нашли на једној од фотографија СиГ-550, швајцарску јуришну пушку, коју су могли да поседују само швајцарски војници.

Дио оружја је достављан такозваним војницима то јест терористима на Косову* преко чувеног кољача Кадрија Веселија. Међутим, углавном је набављан преко многобројних дилера оружја из Африке, Азије и Балкана и морао је да прође преко руку такозваног начелника штаба АОК Рамуша „Осмеха“ Харадинаја.

„Осмех“ Харадинај, испоставило се, био је далеко од нормалног човјека, већ је у ствари био прави манијак спреман да убија и Србе и лојалне Албанце. Докази о томе су изјаве Албанке – католкиње Л. К., која је била отета у мају 1998. године заједно са групом других Албанки и одведена у камп терориста на планини Јунић. Ту жену Л. К. је лично силовао Харадинај а касније је успела да побјегне.

Јасна Кривокапићева

Човјек звјерске окрутности држао у својим рукама све оружје у аутономној покрајини Косово и Метохија. Испоруке су вршене према устаљеној шеми – роба је испоручена у Албанију преко мора, одатле превожена у Пећ, који је постао сједиште Харадинаја. Из Пећи оружје је даље дистрибуирано међу терориста који су нападали српску војску и полицију у јужној српској покрајини.

Каријера Рамуша Харадинаја као барона свег оружја на Косову није била завршена Резолуцијом 1244 Савета безбједности УН. У регији су биле десетине хиљада терориста али и стотине хиљада пушка, митраљеза, ручних бацача и чак преносивих ракета земља-ваздух. Све ово оружје представљало је огромно богатство, које је Харадинај даље препродавао уз максималну корист. Неко од оружја је продато Албанцима који су се борили у Македонији, а друго оружје је отишло у Африку и на Блиски исток.

Швајцарски посланик Дик Мартин је у свом извештају Савету Европе доставио доказе да се сво оружје са Косова* користи на просторима од Колумбије до Авганистана, али даље од тог извештаја се није отишло јер Харадинај није завршио у затвору.

Кријумчарење оружја није било ограничено на старо оружје тзв. ОВК јер Рамуш Харадинај се, као важни албански бизнисмен, бавио и снабдевањем тржишта модерним оружјем. Он постаје чак један од снабдевача ИГИЛ-а. Стога можемо засигурно рећи да је за премијера такозване „Републике Косово“ изабран истински манијак и трговац оружјем и смрћу.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 15. 9. 2017)Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар