Владислав Ђорђевић: Како смо Бошко Обрадовић и ја претукли две жене

Јуче – у суботу 16. септембра – представници Двери су око 14 h дошли испред зграде ТВ Пинк захтевајући да се укину ријалити емисије, јер пропагирају проституисање. Захтев је оправдан и подржавам га.

Али феминистичком и хомосексуалном лобију није у интересу њихово укидање, па је режирао перформанс с циљем да се компромитују Двери. Наиме, једна новинарка је пала на земљу из чиста мира симулирајући да је повређена. Одмах су се створила кола хитне помоћи, а ТВ Пинк је известио да су две жене претучене. Одмах су ту дезинформацију пренели многи медији са циљем да компромитују не само Двери, него и све мушкарце као насилнике.

Колика је моћ медијске манипулације сведочи и чињеница да је на њу насела и моја мама. Када сам се вратио с протеста, на радном столу чекало ме је мамино писмо: „сада знам где си отишао било је на вестима на протест Двери и 2 новинарке Пинк ТВ су претукли и сутра ће се наставити баш би волела да и Тебе претуку и Обрадовића.”

Када мајка сугерише да је њен иначе мирољубиви син неког претукао или бар био у друштву оних који су неког претукли, а заправо није ни био на месту догађаја, па чак и у праведном гневу прижељкује да му се то врати, онда је то јасна индиција да медијско испирање мозга делује успешно. Будући да су гледаоци наших телевизија махом образовања и критичке свести моје маме, онда се може очекивати да ће се лажи о насиљу над женама и даље ширити.

Лезбијско-феминистичке дезинформације о насиљу над женама бујаће докле год против њих не дигну глас честите жене. Зашто ћуте?

(Фејсбук страница Владислава Ђорђевића)

Владислав Ђорђевић: Одржавање слободарског пламичка

Јуче – у суботу 16. септембра – био сам у Београду на протесном митингу испред Владе Републике Србије. Говорили су народни посланици Двери Бошко Обрадовић и Срђан Ного, Коста Чавошки, председник Политичког савета Двери и госпођица Анђела Влајић. Говорили су и представници синдиката. Указивали су на тежак положај отпуштених радника. Србија је држава која у Европи има најнижу просечну плату, најнижи минималац и највећу стопу незапослености. Али ту реалну Србију није могуће видети на медијима. Живимо у медијском симулакруму реалности. Стога сам држао транспарент „Систем те лаже”.

Из солидарности према напаћеним радницима од Владе до зграде РТС-а носио сам транспарент „Овако више не може. Радници нису робови”.

Испред зграде РТС-а говорио је и Милан Стаматовић председник „Здраве Србије”. Бошко Обрадовић је том приликом истакао да РТС спроводи цензуру и развија култ личности Александра Вучића. Он је у себи спојио три функције: председника Србија, в.д. председника Владе Србије и председника СНС-а.

На протесту је било око 1500 протестаната. То није довољно за политичке промене, али има велики репрезентативни и симболички значај, јер сугерише да се одржава слободарски пламичак.

(Фејсбук страница Владислава Ђорђевића)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

ИЗМЕНА: Овај чланак промењен је 17. 9. 2017. у 8:38 – додат је цео први текст и промењен главни наслов.



Categories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

  1. Инфантилно, претенциозно, насилнички, импотентно – то ми прво пада на памет кад видим Митровића како диригује.
    Разуларена, болесна власт и њена “елита”.

  2. Био сам испред Пинка, нисам био испред владе и РТС.

    На почетку протеста испред Пинка сам за овог што је наводно приведен рекао пријатељу да је убачен да прави проблем. Нико из обезбеђења Двери није знао ко је тај човек, али када је кренуо као да напада, обезбеђење Двери га је савладало. На снимку се види како се залеће на новинарку, али се види да је није додорнуо, јер га је из обезбеђења неко срушио на земљу.

    Осим тог кратког инциндента, све остало је било мирно, али не и нормално, пошто је ту био луди Жељко Митровић, као диригент из Жикине династије.
    Све што су медији пренели о наводном нападу на новинаре је чиста лаж, много су јадни уредници Фонета, Танјуга и свих осталих медија и удружења новинара, РЕМ и слично, још једном се видело да су сви они нуле од људи.

    Човек који је лизао дупе Мири Марковић да би могао да запали свој студио и онда да узме десет пута веће обештењење од Дунав осигурања (тако је направио ту зграду Пинка), човек који лиже дупе Вучићу и Весићу (или они њему) да би од државе добио субвенцију да би платио порез држави, као луди диригент стоји испред своје зграде и виче да је ”будућност у либеланом капитализму” и ”ја могу да радим шта хоћу са својом телевизијом”. Сцена као из Никарагве, права банана држава, филм Б продукције.

    Иначе, радници Пинка више нису могли да издрже терор свог власника, молили су Митровића да искључи оперу и пусти Цецу, почела је да их боли глава, први пут су слушали оперу.

    Занимљиво да народна коалиција Двери и Здрава Србија (Чачак-Косјерић) бране част ”падавичара”, а да Београџани нису дошли на протест против турбо-фолкера. Београђани бране Пинк.

  3. Око 1500 учесника је у суштини сасвим довољно да се привуче медијска и свака друга пажња. Поента је у томе да би већи број учесника био проблем за организаторе који су сасвим коректно обезбеђивали скуп.
    Показало се да у народу постоји пламичак отпора а где је пламичак ту је и велика ватра када се створе услови.
    А услови се стварају.
    Двери и остали су се показали као чувари ватре онога што суз Срби некад били и што поново могу да постану – Велики народ.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading