Празничне (политичке) цртице или Не празноваше сви, морало је и да се ради

„Често кажем да нама у Србији недостаје протестантска етика. Нисмо довољно одговорни. Морамо да променимо менталитет“.
„Задатак је коначно укидање вере у бољи небески живот и излазак из зачараног круга и нови пут у живот“.
Александар Вучић, премијер Србије

„Нека са овим празником Васкрса васкрсне и Србија, и васцели српски род, како су говорили наши народни песници. Дај Боже да људи који воде и чувају државу буду надахнути духом Васкрсења и духом вере у победу добра над злом!“
Из Васкршње посланице патријарха Иринеја

„Већ смо прикупили значајан новац, половину од суме колика је неопходна за завршетак радова. Спремни смо да их исплатимо у наредних месец дана“, рекао је Вучић.
„Обећао сам патријарху да ће Храм Светог Саве бити завршен за мог председничког мандата.“
Како је премијер истакао, завршетак Храма је веома важан не само у религиозном смислу већ и у привредном, односно туристичком.
Из извештаја о посети Председника владе Патријарху српском Иринеју на Васкрс

„Патријарх српски г. Иринеј је узвратио честитком Празника премијеру г. Вучићу, и истакао како се сваки труд за добробит народа исплати, наводећи као пример обнову целог Отачаства и престоног града Београда који почиње да блиста у односу на ранији период, затим је захвалио Премијеру на посети, пожелевши му свако добро од Васкрслог Господа и успех у његовом даљем раду“.
Извештај о посети на сајту СПЦ

„Вучић је новинарима, након састанка са патријархом Иринејом, упитан да ли је видео „непримерене“ коментаре на Твитеру на рачун патријарха, рекао да свако има право да буде верујући човек или атеиста у Србији, али да не разуме увреде на рачун поглавара СПЦ“.
Извештај са конференције за штампу Председника владе, Васкршњи понедељак

„Председнички избори нису завршени све док Републичка изборна комисија не прогласи коначне резултате. То је разлог за панику у редовима власти јер власт нема већину у РИК-у за проглашавање коначних резултата нерегуларних и покрадених избора… Све зависи од става Војислава Шешеља, Ненада Чанка и ДСС. Ако њихови представници у РИК-у гласају за коначне резултате нерегуларних и покрадених избора – Вучић ће постати и премијер и председник и координатор свих служби безбедности у Србији. Ако гласају против избори морају бити поништени и поновљени.“.
Бошко Обрадовић, Двери, Васкршњи понедељак

„На то се само насмејете. Мали Ђокица замишља да је могуће да промените народну вољу одлуком политичара. Не знам само одакле им такве идеје, онда би се правили избори за РИК. Онда онај кога РИК изабере, а не грађани је председник. То је смешно“, рекао је изабрани председник и премијер.
Н1, Васкршњи понедељак

Министар Александар Вулин најавио је данас да ће тражити смену руководства РТС-а, јер више воде рачуна о томе шта ће „неко викнути на улици“, него о интересима државе.
Танјуг, Васкршњи понедељак

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Путин и Медведев су били уз руског Патријарха на Васкрсењу и Васкршњој
    Литургији, а наш АВ морао је да ”ради”?!
    Њему није импоновало да буде у цркви, на Вскршоњј Литургији, јер му савест
    то није дозвољавала.
    Но, ипак је то био политички пропуст, и он је мислио то да некако изглади, трапаво копирајући Путина и Медведева, па је себи уприличио посету патријарху
    у време када је то њему одговарало.
    Да би појачао утисак посете, обавезао се патријарху, да ће за његовог мандата
    бити завршен храм ”Св. Саве”?!
    Ништа у томе не би било лоше, само да у сенци тог обећања није донета одлука
    о укидању веронауке као обавезан предмет, а обавезно увођење ЛГБТ сексуал-
    но обраровање кроз шкослки систем / за сву непунолетну пополацију од 3. до
    18. год. живота/?!.

    Ове године „нисмо били добри“ па нам нико није донео благодатни огањ из Јерусалима.“
    А зашто?
    Па, зато што се треба згрозити на чињеницу да држава уводи у вртиће, основне и средње школе обавезно сексуално ЛГБТ образовање, а укида веронауку као обавезан предмет.Због обећаних пара за довршетак храма “Св. Саве“, за својега мандата, АВ је купио патријарха и СПЦ, да прећутно прихвате укидање веронауке као обавезан предмет, а прећутно, под обавезно, сексуално ЛГБТ образовање у вртићима, основним и средњим школама?! Тако је патријарх направио лепу “трампу” са АВ – веронауку за сексуално ЛГБТ образовање, плаћено парама за довршетак храма “Св, Саве“!
    Где си Свети Саво, да видиш шта ради Твој потомак на Твом трону Србског Архиепиаскопа!!!
    Ето, довољан разлог да ове године не будемо даривани “Благодатним Огњем“,
    ни оним споља – из Јерусалима, а ни оним изнутра – из унутрашњег Јерусалима!

    Иначе, Руси дају део пара – 3о.ооо.ооо евра, што је већ делимично девалвирано због пада вредности рубље, а то није, ни случајно, коначна бројка потребна за завршетак храма Светог Саве, те због тога АВ, у сусрету са петријатхом, обећава – ”ПОТПУНИ ЗАВРШЕТАК”
    Патријарх Павле је саветовао да се не жури са завршетком храма преко великих
    донација, којима би многи да оперу своју савест и политички профитирају, већ да свако од верујућих дневно приложи само по један динар /3о динара месечно, па то пута 5, 6, 7 милиона верујућих, па то пута 12 месеци, па то пута 2,3…године/ и ето пара ко блата за завршетак храма Светог Саве!
    Онда би се Свети Сава радовао, и благосиљао Род Србски и својега потомка на
    Његовом Архиепископском трону!!!
    Хвала браћи Русима на овој помоћи, али и они би мало да оперу савест због пропуста да нам помогну 1999-е, када нам је било – остати или нестати.
    Кажу да нису могли, а МАЛО су се и предомишљаљи, и ако су, иакако, могли да
    помогну!

    Драган Славнић

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading