Ознаке

, , , ,

„Често кажем да нама у Србији недостаје протестантска етика. Нисмо довољно одговорни. Морамо да променимо менталитет“.
„Задатак је коначно укидање вере у бољи небески живот и излазак из зачараног круга и нови пут у живот“.
Александар Вучић, премијер Србије

„Нека са овим празником Васкрса васкрсне и Србија, и васцели српски род, како су говорили наши народни песници. Дај Боже да људи који воде и чувају државу буду надахнути духом Васкрсења и духом вере у победу добра над злом!“
Из Васкршње посланице патријарха Иринеја

„Већ смо прикупили значајан новац, половину од суме колика је неопходна за завршетак радова. Спремни смо да их исплатимо у наредних месец дана“, рекао је Вучић.
„Обећао сам патријарху да ће Храм Светог Саве бити завршен за мог председничког мандата.“
Како је премијер истакао, завршетак Храма је веома важан не само у религиозном смислу већ и у привредном, односно туристичком.
Из извештаја о посети Председника владе Патријарху српском Иринеју на Васкрс

„Патријарх српски г. Иринеј је узвратио честитком Празника премијеру г. Вучићу, и истакао како се сваки труд за добробит народа исплати, наводећи као пример обнову целог Отачаства и престоног града Београда који почиње да блиста у односу на ранији период, затим је захвалио Премијеру на посети, пожелевши му свако добро од Васкрслог Господа и успех у његовом даљем раду“.
Извештај о посети на сајту СПЦ

„Вучић је новинарима, након састанка са патријархом Иринејом, упитан да ли је видео „непримерене“ коментаре на Твитеру на рачун патријарха, рекао да свако има право да буде верујући човек или атеиста у Србији, али да не разуме увреде на рачун поглавара СПЦ“.
Извештај са конференције за штампу Председника владе, Васкршњи понедељак

„Председнички избори нису завршени све док Републичка изборна комисија не прогласи коначне резултате. То је разлог за панику у редовима власти јер власт нема већину у РИК-у за проглашавање коначних резултата нерегуларних и покрадених избора… Све зависи од става Војислава Шешеља, Ненада Чанка и ДСС. Ако њихови представници у РИК-у гласају за коначне резултате нерегуларних и покрадених избора – Вучић ће постати и премијер и председник и координатор свих служби безбедности у Србији. Ако гласају против избори морају бити поништени и поновљени.“.
Бошко Обрадовић, Двери, Васкршњи понедељак

„На то се само насмејете. Мали Ђокица замишља да је могуће да промените народну вољу одлуком политичара. Не знам само одакле им такве идеје, онда би се правили избори за РИК. Онда онај кога РИК изабере, а не грађани је председник. То је смешно“, рекао је изабрани председник и премијер.
Н1, Васкршњи понедељак

Министар Александар Вулин најавио је данас да ће тражити смену руководства РТС-а, јер више воде рачуна о томе шта ће „неко викнути на улици“, него о интересима државе.
Танјуг, Васкршњи понедељак

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)

Advertisements