Александар Дугин: Русија треба да се убрзано припрема за рат

(Катехон, 1. 9. 2016)

Скори избори за Државну Думу практично немају никаквог озбиљнијег значаја.

У Русији страначка демократија постоји, али нема никакву тежину и никаквог утицаја на стварни „дневни ред” у унутрашњој, а камоли у спољној политици.

direktiva-dugina

Либералних странака, чија би се сва снага састојала у томе да унутар Русије спроводе политику Вашингтона, у руском парламенту нема и очигледно их неће бити ни овог пута. То је заправо велико достигнуће, али дефинитивно није сензација, пошто је либерална пета колона практично почишћена из парламента већ у првом председничком мандату Владимира Путина.

Зато либерали и пета колона одмарају по страни. Повратак у 90-те се не назире.

Што се тиче осталих странака, све су лојалне Путину, оне немају никакву посебну политичку и идеолошку платформу или визију и сложно се крећу Путиновим курсом – како и треба, уз одређено заостајање. Заправо, то је одличан резултат – непостојање праве парламентарне политике, да не говорим о опозицији, за нашу земљу је то достигнуће.

Ми смо посебан народ и посебна култура. Ми волимо да бирамо једног од једног, други само сметају под ногама. Својеврстан монархизам одоздо. Не наметнут одозго, већ онај који тражи сама народна већина. Сасвим традиционално.

Стога избори немају никаквог значаја. Одмах се може рећи да ће на њима победити Путин, да је већ победио. То је супер. Идемо даље.

Па, у чему је онда прави смисао политичког дневног реда у новој сезони? У томе што Русија треба убрзано да се припрема за рат. У сваком смислу – за хладни, културни, информативни и, авај, за врући.

Управо с тим су повезане све покренуте реформе и кадровске рокаде последњих месеци. Русија по ко зна који пут почиње да се усредсређује и да се стара о своја два најпоузданија и највернија савезника – Армији и Ратној флоти.

Све за одбрану.

Отаџбина је у опасности.

Одакле долази опасност, данас је јасно чак и детету – од САД, од Запада, од њихових послушних марионета из Исламске Државе и других вехабијских структура, од безбројних Соросових невладиних организација и, пре свега, од мреже агената страног утицаја, пете, а нарочито шесте колоне која изнутра спроводе непријатељску политику према Држави.

Да, не из парламента, узгред, парламент практично ни на шта и не утиче. Али, унутар државног апарата агената страног утицаја и те како има. То и јесте шеста колона, руска верзија турске секте Гулена. И у сваком тренутку – ако на власт у Вашингтону дође опседнута Хилари Клинтон – предратне несугласице прете да прерасту у прави рат.

Све би могло да почне и у Сирији, и на Криму, и у Донбасу, или још негде. Непријатељ се спрема, и ми морамо бити спремни да одбијемо сваки његов напад. И ако наша спремност буде на 100 одсто, вероватно ћемо моћи да избегнемо и сам напад – Јенкији су можда неурачунљиви, али нису самоубице.

Дакле, задатак у новој политичкој сезони је припремити Русију за рат и одбрану.

Оружане снаге су оно што је најважније, њихова опремљеност, њихова моћ, њихова управљивост, њихова модернизација. На другом месту је економија.

У условима рата потребни су посебни начини, и класично тржиште које је отворено за Запад може бити фаталан за земљу. зато је потребно припремати план Б у економији. Чиме се, како ми се чини, и бави група Глазјева.

С тиме треба журити, иначе ћемо изгубити време. Не треба заборавити да либерални сегмент у влади и јесте шеста колона.

У условима стварног конфликта, они су претња.

Треће је корупција. С оваквим нивоом корупције земља неће издржати озбиљне напоре. Потребно је спремати антикорупционашку гарду. И… и видимо да је Национална гарда већ створена, а људи из војно-безбедносних структура све чешће замењују на функцијама корумпиране чиновнике у регионима. Ни с тиме не треба одуговлачити.

А сада изузетно важна сфера: дух, свест, мисао. То се тиче образовања, науке, културе, информисања. У тој области слепо копирање Запада и у технологијама, и у методологијама, и, што је најважније, у идеологији је смртоносно.

Овде је потребно хитно уводити руски поглед на свет, који јача наш цивилизацијски идентитет, руски код.

Довиђења, гледали сте „Директива Дугина” о политичком дневном реду у овој сезони.

Пре свега, оно најважније: Русија треба да буде јака. Ако буде слаба, просто је неће бити. А то значи да неће бити никаквог политичког дневног реда.

Aуторска емисија Алексадра Дугина на ТВ Царград „Директива Дугина”

(Факти, 6. 9. 2016)Категорије:Преносимо

Ознаке:, ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s