СПЦ: Деманти о „несталом“ злату у цркви Ружици

Саопштење Архиепископије београдско-карловачке

Поводом текста „Патријарх смењује због несталог злата“ који је Р. Драговић објавио у Вечерњим новостима 5. маја 2016. године на страни 4, истине ради обавештавамо заинтересовану јавност да је навод: „У црквеним круговима незванично се помиње да је у тренутку пописа недостајало чак четири килограма драгоцености – килограм злата и три килограма сребра (…) У овом случају скупоцени материјал у тренутку провере није затечен у цркви, али ни код златара с којим је посао уговорен, тврди извор Новости“ – нетачан!

rasa-vn

Истина је да су од поменутог сребра направљени престони крстови и свећњаци за Часну трпезу, а од израде златног путира се одустало тако да је цркви Ружици враћен тачан тржишни износ вредности рафинираног и прерађеног злата (које потиче од накита који су верници прилагали цркви) који је потом, како правила финансијског пословања налажу, одложен у депозит који ова црква има код Епархијског управног одбора Архиепископије београдско-карловачке.

Из Канцеларије Архиепископије београдско-карловачке

Наслов и опрема: Стање ствари

(Сајт СПЦ, 9. 5. 2016)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-7B8Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. И, шта ћемо сада, после овог демантија?
    Да ли је „инсајдер” из Патријаршије, кога је ђакон Ненад Илић позивао да изађе из анонимности, дубоко грло слично оном из афере Вотергејт или ће бити да се овде ипак ради о јако дубоком грлу налик оном из порно филма „Дубоко грло”!?

Оставите коментар