Франкфуртске „Вести“: Александар Дорин на слободи!

Акција „Вести“ и наших читалаца је постигла успех. Александар Дорин (право име Борис Кљајић) је од петка на слободи и коначно је, после 3,5 месеца, напустио зидине притворске јединице у Базелу где се обрео 17. јуна ове године под оптужбом да је трговао канабисом.

Коначно на слободи: Александар Дорин

Коначно на слободи: Александар Дорин

Очигледно, притисак јавности, инициран путем најтиражнијег дневника српске дијаспоре, и наших читалаца који су разгледнице подршке („Милион разгледница за Дорина“) за ослобађање писали са свих страна света и слали на адресу Јавног тужилаштва Швајцарске, уродио је плодом па се аутор књиге „Сребреница – како се заиста збило“, која руши мит о геноциду у Босни и Херцеговини, нашао на слободи и пре него је то очекивао његов адвокат др Штефан Зутер из Базела, који нам је у личној поруци и потврдио добре вести.

Како је познато, Александар Дорин је одведен из свог стана под оптужбом која је запањила све оне који га познају, а од почетка се сумњало да су оптужбе за трговину наркотицима измишљене и да је прави повод 20. годишњица масакра у Сребреници.

dorin-sloboda

Интересантно је да се његово хапшење у Швајцарској, некако „поклопило“ са хапшењем крвника Срба из Сребренице Насера Орића у Женеви, којег су швајцарске власти потом, мада га је тражила и Србија, изручиле Босни и Херцеговини, где се од тешких оптужби за ратни злочин брани са слободе.

„Вести“ ће наредних дана наставити да извештавају у овом случају.

(Вести, 2. 10. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5SICategories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Ово је врло лепа вест, једна од оних које се ове недеље надовезују чудом Божијим једна на другу! Исплатило се, све што је урађено.И тек ће. А Борис, прво да се одмори..и окрепи. Није сам, тога се сада свестан.!

  2. одлична вест ! браво Срби !! СССС!!!!

Оставите коментар