Драгослав Пакић: Владини авиони за једнократну употребу

Када је српски Че Гевара, алијас Срђа Поповић, у народу познат као Срђа Злопогрђа Канвас, агилни подизач обојених револуција на свим странама земаљског шара, а и шире, дежурни прст на обарачу америчке двоцевке уперене у све владе које забораве да кажу „на здравље!“ када они у Вашингтону кину – када је, дакле, Срђа сазнао за све техничке предности и летачке перформансе авиона српске владе Фалкон, занемео је од чуда. Остао је забезекнут, ни слова није могао прозборити, ма ни да бекне, иако се налазио управо у великом послу промоције своје најновије, једине књиге.

Извор: Блиц

Извор: Блиц

За објашњење основних порука написаног штива било му је потребно много речи и много говора, јер такве књиге нико не чита, па је усмено предање једини пут, такорећи пут без алтернативе, да се нешто сазна и о њеном садржају. Свако, и ко је написао неку књигу и ко никада ни слова није забележио, знао је да „у почетку беше реч“. А Срђа занемео, остао без текста, ни псовку сочну да срочи, толике гадости прикупио, све су му на врх језика, али никако да их изусти. Све остале у њему.

А шта је то нашег Срђу Злопогрђу толико злопогрдило?

Безбројни авиони падају свуда по свету, а њега да потрефи баш овај Фалкон српске владе, који уопште и није пао. Јесте пропадао две хиљаде метара, али није пао. Па нама држава пропада сто година па се опет држи. Како, тако, али се држи. Да је Фалкон пао са Председником државе заједно, нико се не би спасао. Осим народа, наравно. И можда је баш то оно што Срђу погађа право у мозак. (Овде смо мало претерали, јер какве везе има Срђа са мозгом. То ћемо исправити.)

Ђавола ћете исправити! – протестује и пружа Отпор искусни отпораш Срђа. Ви немате појма – наставља мало смиреније – какве то све могућности пружа. Имати такав авион је боље него располагати половином НАТО снага. Ја не могу да се начудим, зато сам се и нашао у толиком чуду, да НАТО, ЦИА, Еф-би-ај, Канвас и друге скраћенице нису на време наслутиле све предности оваквог авиона. Могли би нешто научити и од премијера Вучића. Он не да паре за куповину новог авиона и ту је потпуно у праву. И овај намерава да поклони „влади у сенци“. Под условом да „влада у сенци“ на заседање долази авионом. Већ на пола пута све би било решено.

Извор: Курир

Извор: Курир

Замислите да се на молитвени доручак позову владе које не запажају вашингтонско кијање и да на далек пут крену оваквим авионом. Прво би се уштедело на самом доручку. Онда се силни новци не би трошили на НВО, Отпоре, плакате, штампарије. Не би се поклањали сателитски мобилни телефони и фенси патике које изазивају злу крв и свађу међу „корисним идиотима“, како су дародавци називали локалне активисте.

Нејдемократскији и најбезболнији пад неке владе био би обезбеђен употребом ових, а не НАТО, авиона. Авиони би се могли офарбати у разне боје: наранџасту као у Украјини, или црну, као у Србији. Могли би се украсити пролећним цвећем као у арапском свету.

Велика предност ових авиона је што су за једнократну употребу. Зато, живели владини авиони! Доле влада!

Тек у оваквом авиону Срби би били прави небески народ. За кратко, али би се исплатило. Бар пензионом фонду, ако нико други не би имао намеру да искористи бесплатан лет у атрактивно и узбудљиво пропадање препуно адреналина и смањених пензија.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-49n



Categories: Сатиристика

1 reply

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading