Изјаве 2014. године

izjave_srb_baner_350x350Зато што наши људи имају празнике. И не интересује наше људе да раде за празнике. Пет посто људи у Србији хоће да ради суботом и недељом. Одушевио сам се кад сам на Бадњи дан видео много људи у Влади. Можда ће неко из Цркве да се љути. Рекао сам „шта је ово, ово је неко светско чудо“! Ове године нам није био нерадан дан после 14. јануар, после Српске Нове године, како год је зовете. Ето, неки помаци су направљени.

Александар Вучић, први потпредседник Владе, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

У енглеској верзији документа писало је „билион“. Зато сам управо јуче од овлашћеног преводиоца у влади и од Министарства финансија тражио појашњење. Енглески билион има девет нула, а наш има за три више, односно 12. Такође, тражио сам да ми се да појашњење колико износи термин квадрилион.

Милан Бачевић, министар рударства и доктор просторног планирања, о својој најави „10.000 милијарди евра“ кинеских инвестиција, „Курир“

Ау, ала траје ова химна ЕУ!

Ивица Дачић, премијер Србије, на пријему у Бриселу, гласан коментар на пола „Оде радости“, „Курир“

Нормално је да када сте добра девојка, увек је дугачак ред.

Зорана Михајловић, потпредседник СНС, о странкама које нуде коалицију СНС, НИН

У врху СНС има више плавуша по глави становника него у Шведској: Зорана Михајловић, Јадранка Јоксимовић, Јоргованка Табаковић. Није ни чудо с тога што пола Србије верује да ћемо уз помоћ СНС коначно остварити шведски стандард.

Драгољуб Петровић, новинар, колумна у листу „Данас“

Бриселски споразум је потписан захваљујући Ивици Дачићу, који је тридесет пута био у Бриселу и седам пута у Америци. Зар мислите да се о Србији и грађанима Србије одлучује у Ћуприји и Београду? Одлучује се у Америци и Бриселу.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, „Да можда не“ РТС-а 

Не разумем, зашто суде другима за злочине које је починио Његош?

Матија Бећковић, песник, о хашким оптужбама да је Његош инспирисао Радована Караџића за етничко чишћење, „Блиц“

Хоћу да пошаљем поруку МОК-у да се Јагодина кандидује за домаћина следећих Олимпијских игара, јер испуњавамо све услове. Не требају нам нове инвестиције, све смо направили. Овде видим столове за стони-тенис, а овај дом испуњава и услове за кошаркашке и рукометне утакмице. Што је најважније, у домовима културе славимо, правимо свадбе, крштења кад се рађају деца.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије, на изборним скуповима у селима Сиоковац и Деоница, „Телеграф“/“Блиц“

Он има много симптома, заиста: присутан је шапутитис, патетитис, обећитис, онда „хајлендер синдром“ (може остати само један на крају), стално има шеј-кијавицу, а мучи га и уређивачка грозница, а ту је и „рузмаринска омерта“ – закон „женидбеног ћутања“ позната као „глува свадба“, или „гламочко немо венчање“.

Драгољуб Љубичић Мићко, сатиричар, о Александру Вучићу, „24 минута са Зораном Кесићем“ ТВ Б92

Колико ја видим на овој фотографији наши односи су присни… Мислим, нису сексуалног карактера…

Ивица Дачић,  премијер у техничком мандату и председник СПС-а, показујући фотографију са „шефом операција ДЕА за цео свет“ Томасом Хардиганом, „Утисак недеље“

Нисам се учланио из ината јер би рекли: Ето, имате криминалце у својим редовима. Хоћу да се докажем као човек, па кад будем добио кредибилитет нормалног, здравог и паметног човека, интелектуалца, учланићу се. Ја сам за СНС много урадио. Мотивисао сам клинце од 18 до 23 године да изађу на изборе.

Кристијан Голубовић, „сликар и писац у најави“, „Курир“

Пажљиво сам слушала данашњу дискусију, највише пажње сам обратила шта су рекле колеге које нису гласале за мој избор и пажљиво сам слушала, мада то може да изгледа чудно, ћутање појединих посланика.

Маја Гојковић, новоизабрани председник Скупштине Србије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Најпре морам да удам своју бившу жену Људмилу Александровну, па тек онда да размислим о себи.

Владимир Путин, председник Руске федерације, на питање када ће јавност да упозна нову прву даму Русије, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Не играјте се са тиме – све што желите да научите, научите јако млади. После ће живот да вас учи. Ја сам учио стар, знам колико је то тешко. Када би ме неко ставио пред избор да одем а да се не вратим, или да не одем и да не успем – ипак не бих отишао.

Томислав Николић, председник Србије и мастер за економију и инжењерски менаџмент, у обраћању студентима поводом Дана студената, РТС

Због чега мислите да неко данас пева: „Вучићу, хомосексуалче“? Сада треба да се правдам јесам ли или нисам. Због тога што сам потрошио толико времена, имао толико брига, потрудио се да многима помогнем око пореза, да неке научимо како и шта да ураде. Јесам ли их ја организовао да вичу против мене? Биће да су неки други.

Александар Вучић, председник СНС и најављени мандатар Владе Србије, о навијачима и спортским клубовима, „Упитник“ РТС-а

Имате Душана Вујовића, који је дуго радио за Светску банку, а у комплементарном министарству – Че Гевару [Вулин]. Нама то одговара, али питање је како ће то да функционише.

Бранислав Чанак, председник УГС „Независност“, о Влади Србије, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Верујем да ће нам баш то радно време до пола 4 омогућити да проведемо мало више времена са својом породицом, да се вратимо оној институцији ручка када вам мајка скува нешто, да се вратимо оном времену да имамо мало светла, мало видела када се видимо једни са другима.

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, о новом радном времену државних служби (7:30-15:30), Б92

У 7.28 сам се јутрос возио лифтом и ишао пешице по згради владе и видео како људи долазе на посао. Никоме није лако да устане, али се јасно види да та мера доноси обавезност и све нас наводи на већу одговорност. Дачић, кад год је могао, није устајао пре 10 сати, а сада и он мора раније да устане.

Александар Вучић, премијер Србије, о новом радном времену у јавном сектору, „Бета“

У 7.28 сам се јутрос возио лифтом и ишао пешице по згради владе и видео како људи долазе на посао. Никоме није лако да устане, али се јасно види да та мера доноси обавезност и све нас наводи на већу одговорност. Дачић, кад год је могао, није устајао пре 10 сати, а сада и он мора раније да устане.

Александар Вучић, премијер Србије, о новом радном времену у јавном сектору, „Бета“

Европска унија ће говорити речи хвале за нову Владу Србије док се не реши косовско питање. Зато се сада жури са имплементацијом Бриселског споразума, а после ће уследити критике.

Борис Тадић, лидер Нове демократске странке, „Кажипрст“ на ТВ Б92

СНС доживљавам као неку врсту пошасти, библијски речено, која се на све нас сручила због наших грехова.

Миша Ђурковић, сарадник Института за европске студије, упоређујући власт СНС-а са десет библијских пошасти које је Мојсије послао на фараонов град, „Утисак недеље“ ТВ Б92

Буде ли пао Шабац, Диковићу, знате шта треба да радите…

Александар Вучић, премијер Србије, начелнику ГШ Војске Србије после поплава које су потопиле Обреновац, Крупањ итд, „Танјуг“

Ево, одговорићу вам како сам разумео Вучића – ако не спасемо Шабац, да се он и ја заједно бацимо у реку.

Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, о изјави премијера, према НИН-у

Материјалне жртве не могу да се избегну, али могу да се поправе; људске жртве могу да се избегну, али не могу да се поправе. И у томе је сва разлика и сва наука после ове поплаве.

Томислав Николић, председник Србије, у Обреновцу после великих поплава које су погодиле Србију, РТВ

Морам да признам да су ми пријали ови дани жалости, могао си да чујеш неке лепе симфоније и балет, а не да слушамо неке тривијалности на телевизији.

Ана Николић, певачица, за „Ексклузив“ о проглашењу жалости због жртава поплава у Србији, „Блиц“

Тишина тамо! Рекао сам – ниједну реч више да нисам чуо! Не интересује ме да ли је министар или било ко. Изађите напоље, министре, ако касните на овакве ствари. Ко може да помогне – нека помогне, ко не може да помогне – нека ћути.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању министру привреде Душану Вујовићу на седници Штаба за ванредне ситуације Владе Србије 16. маја, „Данас“

Поштована госпођо Бећковић,

Пре свега, остајем у Лондону још пар дана, па је то разлог што не могу код Вас у емисију. Међутим, чак и да могу, не бих дошао. Предомислио сам се… Две године ми се, готово у свакој емисији, унеређујете (постоји и други израз) у живот и то без разлога…

Бићу, у понедељак, на једној другој ТВ. Доказаћу истину, а поменућу и Вас и Верана. Срдачан поздрав из Лондона, овако сабајле.

Љуби Вас М. Јовановић

П.С. Због Вас и Вама сличних, не могу да спавам (већ једанаесту ноћ).

Мића Јовановић, власник Универзитета Мегатренд, отказујући СМС-ом учешће у „Утиску недеље“ поводом свог спорног доктората, „Блиц“

Ја сам један од првих лажних доктора у историји наше земље, и на то сам поносан.

др Неле Карајлић, мање познат као Ненад Јанковић, вођа „Забрањеног пушења“, на дилему око „правих и лажних доктората“, „Вечерње новости“

И онда ме питају зашто навијам за „Мекдоналдс“ на ауто-путу уместо за домаћу продавницу пљескавица. Навијам зато што нам од „Мекдоналдса“ дође порез. Ето зато, није ми баш укусан али ми дође сав порез.

Александар Вучић, премијер Србије, пред члановима Америчке привредне коморе, „Бета“

Малезијски парламентарац Мохтар Радин се извинио путем „Твитера“, на „ненамерној изјави која погађа немачки народ“. Мохдар је, подсетимо, на свом „Твитер“ профилу написао: „Одлично…Браво… Нека Хитлер дуго живи.“

РТС, после победе фудбалске репрезентације Немачке над домаћином од 7:1 у полуфиналу СП у Бразилу 

Влада није предложила измене Закона о раду које би биле на штету запослених, већ да би се успоставила неопходна равнотежа између света рада и света капитала.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, у Скупштини, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Тога нема у Пословнику, мољење министара да читају на један или други начин.

Маја Гојковић, председница Скупштине, на примедбу опозиције да министар Александар Вулин неразумљиво чита образложење измена Закона о раду, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Виминацијум називају локалитетом, налазиштем, дестинацијом, а ви ћете га доживети као најлепшу учионицу у којој ћете се срести са Виком, са још пет мамута, са оживљеним простором који нас води у далеку прошлост. А шта је дечји живот без путовања, макар и замишљеног, или често самозамишљеног кроз историју. Виминацијум је необични времеплов, а обичан времеплов и не постоји. Нека почне наше велико путовање у далеко доба, наше дружење са Виком, наш час праисторије.

Томислав Николић, председник Србије, на отварању „Мамут парка“ у Костолцу поводом „милионитог рођендана“ женке мамута Вике, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Јесам победио једном у хиљаду партија, али сам успео тако што сам му поменуо ко се све још увек налази у нашим јавним предузећима. Толико се изнервирао да сам ја победио.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, о игрању шаха са Александром Вучићем, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Тито, Милошевић, Коштуница и Тадић заједно су задужили [земљу] за 14 милијарди, а Вучић је за око две године власти задужио више од седам милијарди евра.

Бојан Пајтић, председник ДС-а и председник Извршног већа АП Војводине, „Бета“

У ваш крај радо долазим, као што идем и у друге крајеве. Мало сам више везан за шљиву, него за друге воћке. Али, чим видиш брдо, знаш да мора да се воле шљиве.

Томислав Николић, председник Србије на манифестацији „Село слави шљиву“ у селу Гргуре код Блаца, РТВ „Куршумлија“

Пуно тога се само од себе деси, као то поливање. Шта да радим кад немам другу мајицу, а за пет минута морам да одем на састанак. Биле су ми мокре гаћице цео дан. Код изазова су постојала правила – ако не урадимо за 24 сата, онда смо „фејк“, фолиранти… Рекао сам – о-кеј, полићу се водом. Дајте ту канту, па да радимо даље. Надам се да је то некоме помогло.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о „леденом изазову“, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Будући да си јавна личност, примаш разне енергије. И од стране медија, наравно. Али, научиш временом… постоје разни системи како се од тога браниш. Ја сам неко ко јако много ради на себи и врло добро знам када си под утицајем разних притисака и енергије.

Наташа Беквалац, певачица, „Булевар“ на ТВ Б92

Добровољни, волонтерски и хуманитарни рад увек је ефикаснији, зато што се за то не прима плата.

Томислав Николић, председник Србије, о ангажовању волонтера за обнову поплављених подручја, „Танјуг“

Видиш, увек овако да се поздрављаш. Само буди природна…

Ивица Дачић, министар иностраних послова и председник СПС-а, саветујући Тамару, супругу Александра Вучића, на Сабору у Гучи, према „Блицу“

У шали волим да кажем, мада то и није шала – када би премијер [Вучић], све са својим чувеним ЈА, свако јутро вешао петоро људи на Теразијама, сви међународни фактори би нашли начина да то оправдају, да нам објасне зашто је то добро, како би ова власт потрајала и завршила неке ствари…

Србијанка Турајлић, универзитетски професор у пензији, „Радио гужва“ на Радио Б92

Нисам ја уморан и нисам никада уморан, и кад изгледам да сам уморан – нисам уморан.

Александар Вучић, премијер Србије, о полицијском пребијању његовог брата Андреја, „Тешка реч“ ТВ „Пинк“

Можда ћу да звучим неприкладно, али ми имамо једну изреку о баби и деди. Звучи отприлике овако – да баба има пенис, не би била баба него деда.

Владимир Путин, председник Руске Федерације, на питање америчког новинара о паду рубље, на самиту ASEM у Милану, „Блиц“

Уважени господине председниче, уважени Владимире Владимировичу… ако ми дозволите… као Ваш домаћин, ја ћу говорити на српском језику.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању руском председнику Путину у Београду, РТС

Очекујем да сви жртву третирају као инвестицију.

Душан Вујовић, министар финансија, о смањењу зарада у јавном сектору и пензија, „Кажипрст“ на ТВ Б92

Србија ће урадити све што ММФ буде тражио, јер је то добро за државу.

Александар Вучић, премијер Србије, „Танјуг“

Дачић и ја нисмо политички партнери. Ми смо браћа. Нису нам исти отац и мајка, али наш однос је јачи него кумовски.

Драган Марковић Палма, председник Јединствене Србије и председник Скупштине града Јагодине, „Курир“

Ја се нисам никоме предао. Ја сам отишао у Хаг, јер сам обећао српском народу на великом броју митинга, кад одем у Хаг да ћу растурити Хашки трибунал, и НАТО пакт, и Европску унију, и холандску краљицу.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, на првој конференцији за штампу по повратку из Хага, сајт СРС-а

Разумем наставнике, и ја сам родитељ. Могуће је свој посао радити и са оваквим платама и бити мотивисан, ако у нешто верујемо.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, о штрајку у просвети због смањења зарада, „Блиц“

Косово је независно. „Јужног тока“ нема. Вратите нам „Нафтагас“ и идите кући.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, после заустављања пројекта „Јужни ток“, „Танјуг“

Ми остављамо отворене могућности и да будемо и да не будемо у влади, и да будемо и да не будемо у опозицији.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, „Око“ РТС-а

Дошао сам да све преузмем на своја плећа и кажем – ја сам крив.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије о рестриктивном буџету за 2015. годину, Б92

Човек боље живи и са кором хлеба ако види перспективу. Ми смо скочили и надамо се да је овај програм падобран, а не руксак, и надамо се да ћемо сви успети.

Душан Вујовић, министар финансија, на питање чему могу да се надају грађани Србије у 2015. години, „Око“ РТС-а

Био је један човек код нас пре 200 година, неписмен а био је пророк, и никада није чуо за Кину, али је рекао: доћи ће људи са истока – жути људи, и завладаће светом и пиће воду с реке Мораве. То је српска река. Данас пију и још ће да пију воду и сарађују. Отишли су даље неко што је наш пророк могао да замисли.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете кинеског премијера Ли Кећијанга Србији, „Бета“

Душица Салаи и Дејан Бараћ, уз малу помоћ Александра Лазића

(Изјаве.срб)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3boCategories: Месечна доза изјава

Оставите коментар