Месечна доза 12

Изјаве политичара и јавних личности (децембар 2014)

izjave_srb_baner_350x350Разумем наставнике, и ја сам родитељ. Могуће је свој посао радити и са оваквим платама и бити мотивисан, ако у нешто верујемо.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, о штрајку у просвети због смањења зарада, „Блиц“

Можда људи у то не верују пошто смо морали да пошаљемо војску овде, у регион, деведесетих година, које су биле прилично контроверзне, али заиста смо желели да створимо ситуацију какву данас све више и више видимо.
Мајкл Кирби, амбасадор САД, „Танјуг“

Наша армија је савремена, способна, љубазна, али страшна.

Владимир Путин, председник Руске федерације, „Танјуг“

Сви који су оштећени оваквом одлуком нека се обрате ЕУ.

Александар Чепурин, амбасадор Русије, о заустављању пројекта „Јужни ток“, „Бета“

Косово је независно. „Јужног тока“ нема. Вратите нам „Нафтагас“ и идите кући.

Ненад Чанак, председник ЛСВ-а, после заустављања пројекта „Јужни ток“, „Танјуг“

Ја сам рекао [премијеру] Ренцију да нисам и нећу никога да молим ни за шта. У име Србије бих био у стању да молим шта год хоћете, али за отварање датума нећу да молим никога. И мислим да су наши италијански домаћини и пријатељи то одлично разумели, и мислим да су то сви и те како добро разумели.

Александар Вучић, премијер Србије, о преговорима Србије са ЕУ, приликом посете Италији, „Вечерње новости“

Ја сам припадао тој странци у време када је њена идеологија била да је једини прави суд, суд у Хагу, и да уколико било против кога од нас буде подигнута оптужница – да треба да се пријављујемо у Хаг да бисмо избегли ове наше домаће корумпиране судове, у којима нема ни суда ни судије, ни права ни правде.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Николић је своју супругу удомио у згради (Председништва), али нема места за сву осталу родбину.

Војислав Шешељ, председник СРС-а, испред Председништва Србије, „Блиц“

Ја молим Судско веће – оставите га. Знам да сте разочарани слабим учинком, ништа није могао да уради, промени. Оставите га сада, не правите још већу несрећу међу Србима.

Александар Вулин, министар за рад и председник Покрета социјалиста, о захтеву тужилаштва Хашког трибунала да се Војислав Шешељ врати у притвор, РТС

Ја сам мислио да каријеру окончам овим мандатом, али ћу се поново кандидовати ако будем мислио да нема бољег.

Томислав Николић, председник Србије, „Упитник“ РТС-а

Само ми се чини да понекад моји пријатељи или сарадници не умеју да процене да ли треба да реагују на манипулације које се тичу мене или не. Понекад ми се чини да је Председништво остало само на ветромашини, као да смо ничији. Било ког страначког функционера да нападну, странка ће да стане иза њега саопштењем.

Томислав Николић, председник Србије, у емисији „Упитник“ РТС-а о писању медија, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Мојим ангажманом и ангажманом Марије Шерифовић 2007. и 2008. године, да се не заборави, када је Томислав Николић био председнички кандидат, евровизијска победница је стала на бину тадашње опозиције која је била тотално десно орјентисана. Нити је неко добио новчану надокнаду, нити Боже дај. И кад погледате људски, ово што сада раде је некоректно.

Саша Мирковић, посланик СНС-а и бивши менаџер Марије Шерифовић, о сукобу са Радомиром и Томом Николићем, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Да ли сам погрешио – јесам. Ако ме питате да ли бих је сада правио – не бих. У складу са законом њена судбина биће решена. Изгледа да је највећи проблем моја викендица. Питање је како ће да се реши проблем нелегалне градње – десетине хиљада викендица на рекама, али добро.

Радомир Николић, председник ИО СНС-а и градоначелник Крагујевца, о својој нелегалној викендици на обали Саве, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Ми смо небески народ, алтернатива је да се окренемо свемиру, црним рупама…

Драгољуб Љубичић Мићко, сатиричар, о томе шта је алтернатива за Србију, „Између два петка“ Радио Београда 1

Ми остављамо отворене могућности и да будемо и да не будемо у влади, и да будемо и да не будемо у опозицији.

Борис Тадић, председник Социјалдемократске странке, „Око“ РТС-а

Ситан корак данас је неспојив са нашом партијом, јер удариће нас леденица у главу. Саши [Антићу] је помогао црвени шлем, то је добра поука да не користи жути. Надам се да се и у његовој глави разбистрило много тога. Хвала прошлости, извуцимо поуке да идемо даље, иначе ћемо нестати са политичке сцене.

Ивица Дачић, председник СПС-а и потпредседник Владе Србије, „Земља чуда“ Радио Београда 1

Уверен сам да ће сви чланови одбора гласати за потврђивање казне [Зорану] Живковићу, зато што је за колеге рекао да ричу, а зна се да само стока риче.

Зоран Бабић, председник Административног одбора Скупштине Србије и шеф посланичке групе СНС-а, „Фонет“/„Блиц“

Ко је стока? Премијер [Вучић] или председавајући скупштине?

Зоран Живковић, председник Нове странке, на „Твитеру“ пошто је удаљен са седнице Скупштине Србије, „Блиц“

Мислим да за господина Зорана Живковића треба радити и алко текст, али и тестове интелигенције и тест на наркотике. На административном одбору појавили су се његови твитови да ће ми ставити кесу на главу.

Зоран Бабић, шеф посланичке групе СНС-а, „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92

Стално говорим да је питање Косова решено Бриселским споразумом. Војислав Коштуница и ДСС знали су да тај споразум на Уставном суду мора да „падне“. Уставни суд је „опрао руке“ и рекао – ми нисмо надлежни да бранимо Устав. То вам говори да је држава Србија банана република. То је стварност у којој ми живимо.

Јово Бакић, социолог, „Око“ РТС-а

Право да вам кажем, мене више не занима много Косово. Не занима ме опет 1389. година! Једанпут смо страдали, па колико ћемо још пута због тог Косова да страдамо?! Ми смо поново окупирани због Косова! Србија је тотално пропала, па не можемо ми ништа да урадимо и никоме да помогнемо ако смо сами тотално пропали. Колико ће сада да нас кошта то? Онда га одмах признајте, па да већ једном скочимо на неку другу грану. Немојте више да нас замајавате – да ли треба сад да признамо или касније?!

Весна Пешић, социолог, „Радио Слободна Европа“

Ја сам министар спољних послова Србије и у том смислу нико ме и не тера да говорим енглески, или било који други страни језик. Учио сам руски, али сада на међународним форумима избегавам и њега да говорим да не би било погрешно протумачено. Енглески учим сам и радујем се што је моје знање тог језика у односу на протеклих шест месеци неупоредиво боље. Не устручавам се да говорим и оваквим енглеском, чак ни пред члановима ОЕБС. Са друге стране кад прочитам говор, нико не верује да не знам енглески.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, „Данас“

Припрема се буџет какав Србија није видела у мом памћењу, фискална консолидација какву нисмо видели после 2000. године, када је консолидација ишла уз раст расположивих ресурса каквим сада не можемо да се надамо.

Кори Удовички, министар за државну управу и локалну самоуправу, РТС

Дошао сам да све преузмем на своја плећа и кажем – ја сам крив.

Александар Вучић, премијер Србије, у Скупштини Србије о рестриктивном буџету за 2015. годину, Б92

Човек боље живи и са кором хлеба ако види перспективу. Ми смо скочили и надамо се да је овај програм падобран, а не руксак, и надамо се да ћемо сви успети.

Душан Вујовић, министар финансија, на питање чему могу да се надају грађани Србије у 2015. години, „Око“ РТС-а

Био је један човек код нас пре 200 година, неписмен а био је пророк, и никада није чуо за Кину, али је рекао: доћи ће људи са истока – жути људи, и завладаће светом и пиће воду с реке Мораве. То је српска река. Данас пију и још ће да пију воду и сарађују. Отишли су даље неко што је наш пророк могао да замисли.

Томислав Николић, председник Србије, приликом посете кинеског премијера Ли Кећијанга Србији, „Бета“

Естрада је врста науке. Не бих се либио да покренем факултет за естраду. Тада почетници не би правили грешке какве сад праве. Ове студије могли би да упишу само певачи који су завршили средњу школу… Не може факултет без средње школе!

Саша Поповић, директор „Гранд продукције“, према „Блицу“

(Изјаве.срб)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-34LCategories: Месечна доза изјава

Оставите коментар