Михаило Меденица: Стегли обруч око возача „кантримена“ к’о ластиж од гаћа…

mihailo-medenica-240Ајмо из почетка, за оне са јефтинијим картама из последњих редова: после „само“ двадесет и пет дана полиција је идентификовала убицу Луке Јовановића, што неки представљају великом победом државе, машала!

Идентификовала, не и ухапсила, јер је магарац из „кантримена“ у међувремену запалио за Турску, да набаци боју за хапшење, које само што није уследило, осим ако изостане, јер је у међувремену побегао и из Турске, где је можда налетео на Тому Николића у плићаку, па се одузео од страха, ил’ смеха…

Запалио је јер је, као и у случају Космајца, дискретно опоменут да је осумњичен и да су му дани на слободи одбројани, осим ако нису?!

Према неким изворима из полиције, побегао је већ после два дана, док други веле да је десетог дана од убиства Луке циљано био заустављен од стране саобраћајне полиције, која није имала чврстих доказа да га ухапси, осим чињенице да је био за воланом украденог „аудија“ и да се, како напомињу, умокрио угледавши патролу, што код њих није изазвало сумњу јер је то сасвим уобичајена реакција просечног возача кад види саобраћајца: „Добар дан, јесте ли нешто пили, мокрили по седишту, прегазили неког у скорије време?”

Аутомобил су му одузели, њега, онако опогањеног, пустили кући да се пресвуче, уз обавезу да буде доступан органима гоњења уколико сакупе чвршће доказе од умокреног седишта (да је извршио велику нужду, то би сасвим сигурно био чвршћи доказ), нагласивши му да не сме да се удаљава из Србије, осим до Турске, Грчке, Шпаније, евентуално Енглеске, али да мобилни телефон у сваком тренутку мора да му буде укључен и да мора, али мора да одговори на сваки СМС министра полиције, који је око њега сужавао обруч, као Екрем око Венди својевремено!

Луку, нажалост, никаква истина неће васкрснути неће, али лаж, или глупост у најбољем случају, хоће обесмислити страдање сиротог детета, од чије су смрти неки, пардон, многи направили пародију живота.

Не кажем да би за вакта неке друге власти било шта боље, заправо, гарантујем да не би, јер сви су толико исти да их само по дубини стопе у каљузи човек може разликовати, али што време више одмиче, то је трагикомедија све трагичнија и све комичнија да разум овде заиста више нема посла, ни као сезонац.

kantrimen

Најгоре од свега, ако дилбер икада и буде ухапшен, прети му свега осам година робије јер то што је учинио закон не третира као убиство.

Добро, донекле и логично: у држави где се закони не штите право на живот, зашто би па осуђивали смрт?!

Какви су, још ће убица моћи да тужи државу за нарушен углед и претрпљену душевну бол, јер ће га екипа из краја зезати што се, сирома, упишкио а вуче имиџ оноликог мангупа…

Ма, срећа да га нису привели с флеком, па да га др Стефановић вода и показује ко циркуску наказу.

Овако, да мало дане душом од шока и срамоте, преплане ко Шарић, па једног дана, евентуално, ако га и ухапсе, да као човек одговара за тешко дело против безбедности у саобраћају, јер нечовек није убица, већ бахати возач око ког се толико стезао обруч да му је на крају попустила петља. Дословно!

Њему петља, некоме пажња, па данас имамо одбеглог туристу, којем су само напоменули да је боље да се сакрије док га траже него да га нађу случајно, јурећи свој реп…

Текст је објављен уз дозволу аутора блога Два у један

(Два у један, 20. 8. 2014)Categories: Преносимо

Оставите коментар