Митрополит Амфилохије: Није битно да ли је Милош Обилић био Албанац или Србин

Пред сам крај свете Литургије Његовo Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије благословио је славско жито и колач, након чега се присутнима обратио беседом.

m-a-2862014

 

Беседа Митрополита Амфилохија на Видовданској Литургији у Грачаници

Након свете  Литургије додељене су награде “Мајка девет Југовића” мајкама са више деце. Мајкама које су родиле и отхраниле петоро и више деце додељује се традиционално златни орден “Мајка девет Југовића”, а мајке које су родиле и отхраниле четворо деце добијају сребрени орден “Мајка девет Југовића” уз симболичан износ од сто евра за свако рођено дете.

Парастос на Газиместану косовским јунацима

Након Литургије у манастиру Грачаница црквени великодостојници, свештенство, монаштво и верни народ упутили су се ка Газиместану, где је одлсужен парастос косовским јунацима. Парастосу на Газиместану поред већ поменутих званичника и гостију присуствовао је и председник републике Србије г. Томислав Николић. Испред споменика на Газиместану Митрополит Амфилохије се обратио присутнима беседом у којој је нагласио значај заједничког живота свих народа на Косову и Метохији и да историја треба да нас повезује, а не раздваја.

Беседa Митрополита Амфилохија na Газиместану

Целу вест прочитајте ОВДЕ

(Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска, 28. 6. 2014)

Исправка: Наслов овог чланка је промењен 30. 6. 2014. у 22:47 – уместо „Значај заједничког живота свих народа на Косову и Метохији” стављено је „Није битно да ли је Милош Обилић био Албанац или Србин”Categories: Преносимо

Оставите коментар