Срби уклонили барикаду на мосту у Косовској Митровици – последњу симболичну препреку интеграцији севера КиМ у „Косово“

КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Грађани су уклонили барикаду која се налазила на северној страни главног ибарског моста у Косовској Митровици.

barikada-kim-1

Грађани су барикаду уклонили уз помоћ камиона и тешке механизације.  Како јавља Танјугов дописник са лица места, присутно је више теретних камиона са српским регистарским таблицама и два багера који рашчишћавају барикаде. Акција је протекла без инцидената и трајала је готово три сата.

Није било додатног окупљања грађана, осим оних које је бука пробудила и који су акцију пратили са прозора оближњих зграда.

barikada-kim-2

Новинарске екипе из јужног дела Косовске Митровице, такође су пратиле уклањање барикаде са главног моста.

Припадници италијанског Кфора и косовске полиције мирно су посматрали аклцију у непосредној близини.

У акцију су била укључена два багера и више теретних камиона, који су земљу, бетон и песак одложили у непосредној близини моста.

barikada-kim-3

Пар контејнера који су се налазили испред барикаде која се налази на северној страни ибарског моста у Косовској Митровици уклоњени су претходно у уторак поподне.

Барикада постављена на северној страни моста на Ибру у Косовској Митровици једна је од највећих која је подигнута у овом делу Косова током 2011. године, када су се Срби постављањем барикада и блокадом путева успротивили присуству „косовских институција“ на северу Косова.

barikada-kim-4

Након уклањања ове барикаде остала је још једна мања на путу од Бошњачке махале према центру северне Митровице.

Фотографије: Срби на окуп

(Танјуг/НСПМ, 18. 6. 2014)

ДСС КиМ: Уклаљање барикаде са моста на Ибру резултат је договора Александра Вучића и Ангеле Меркел

ПОКРАЈИНСКИ ОДБОР

ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ СРБИЈЕ

ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Уклаљање барикаде са моста на Ибру резултат је договора Александра Вучића и Ангеле Меркел. О чему се још договарао Александар Вучић са Ангелом Меркел по питању Косова и Метохије Срби из јужне српске покрајине видеће и осетиће наредних дана и месеци. У Косовској Митровици се говори да би следећи потез власти у Београду могао бити пристанак на изградњу џамије у северном делу Косовске Митровице а да би почетак радова обележило лично присуство председника Србије мр Томислава Николића.

Saopstenjedss02

Политички је цинизам да се јавности и грађанима Србије представља како су Срби сами уклонили барикаде што је гнусна лаж имајући у виду да је цео посао у цик зоре, пре сванућа одрадила грађевинска оператива из јужног дела Косовске Митровице уз снажно обезбеђење припадника КФОР-а, ЕУЛЕКС полиције и специјалне РОСУ јединице из састава косовске полицијске службе. Уосталом излазак мање од 3% (423 људи по незваничним подацима) на протеклим параламентарним изборима за скупштину Косова, јасан је доказ да се Срби на северу Косова и Метохије не слажу са политиком коју према јужној српској покрајини воде Томислав Николић и Александар Вучић.

У Косовској Митровици

18. 06. 2014. године

Председник покрајинског одбора

Демократске странке Србије

др Ненад Којић

(Срби на окуп, 18. 6. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар