Вучићеви шеици стари инвеститори у Србију – још 1999. инвестирали у ОВК!

seik-vucic-240

Шеик Мухамед и Вучић

Шеик Мухамед Бин Зајед Ал Нахјани кога Влада Србија представља као спасиоца српске економије и највећег страног инвеститора већ је и раније улагао новац у Србију, на Косово и Метохију. Тачније, отац Шеика Мухамеда је још пре 1999. године улагао новац у опремање терористичке ОВК која је имала задатак да одвоји Косово и Метохију од Србије.

Ово се тврди на сајту тзв. председнице Косова  Атифете Јахјаге која се приликом посете Уједињеним Aрапским Eмиратима лично захвалила шеику Мухамеду на помоћи за одвајање Косова и Метохије од Србије.

– Председница Јахјага се захвалила Његовом Величанству Шеику Мухаммед Бин Зајед Ал Нахјан, за помоћ и подршку дату Републици Косово од проглашења њене независности, пет година раније, пошто су Уједињени Арапски Емирати били једна од првих држава региона Средњег Истока, која је признала државност Републике Косово чиме је допринела консолидацији процеса признавања Косова. Она је високо ценила велику подршку коју су Уједињени Арапски Емирати дали Косову током и после окончања рата за ослобођење Косова те за непоштедну помоћ датој народу Косова за обнову, реконструкцију и економски развој те та развој здравствене службе – стоји у извештају на сајту тзв. председника Косова.

jahjaga-seik

Атифете Јахјага и шеик Мухамед

Ова посета се одиграла почетком године и српски државни врх морао је знати улогу Шеика и његове породице у стварању ОВК. Током рата на Косову, на челу УАЕ је био Шеик Зајед бин Султан Ал Нахјан, отац Заједа Ал Нахјана.

Извештај са ове посте и сусрета Јахјаге и Шеика можете погледати на сајту тзв. председника Косова.

The Guardian o Робовском раду рад на музеју “Гугенхајм”, “Лувр” и другим мегаломанским пројектима у Абу-Дабију:

Modern Day Slave Labor: Conditions for Abu Dhabi’s Migrant Workers Shame the West

Campaigners criticise UAE for failing to tackle exploitation of migrant workers

(Фонд Слободан Јовановић)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Ко све од наших “пријатеља”, осим Руса, Грка и још неколико њих, није помагао Шиптарима (који су доста тога (за разлику од нас Срба) и плаћали), па сада сарађујемо. Хоћемо ли и даље радити у корист наше штете?

Оставите коментар