Борба: Редни број смрти – списак 11 219 козарачке дјеце које су убиле усташе 1941–1945.

Најстарије дијете имало је само 14 година а већина дјеце је било од 6 до 7 година. Наглашавамо да се ови подаци односе само на козарачку дјецу а геноцид се дешавао на простору читаве тадашње НДХ

Објављујемо специјално издање листа Борба од 16. 2. 1988. који је експресно повучен из продаје.

Имена и презимена 11 219 козарачке дјеце које су заклале и затрале усташе на најмонструозније начине у периоду од 1941. до 1945. год. Најстарије дијете имало је само 14 година а већина дјеце је у просјеку било старости од 6 до 7 година.

Списак убијене и уморене деце на територији НДХ – 74.580 пописаних именом и презименом

Наглашавамо да се ови подаци односе само на козарачку дјецу а геноцид се дешавао на простору читаве тадашње НДХ. Сви они који сматрају да ће својим ревизионистичким дијеловањем успијети да нам индоктринирају своју идеологију и умање број жртава у циљу заборава наших мученика и српске побијене дјеце, нека знају да ће на сваку њихову акцију убудуће добити адекватан одговор. Упозоравамо да су текстови и фотографије узнемирујућег карактера.

Извор ових података за сада остаје наша тајна.

Потпишите Петицију за доношење Резолуције о геноциду над српским народом у НДХ.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Патриотска лига, 8. 3. 2024)



Categories: Гостинска соба

Tags: , , ,

6 replies

  1. Ова србска чељад, деца новомученици свети, невино звонко и дечије радосно поју, нас јадних и нечистих ради, Канон Андреја Критског, поју, славе, хвале и благодаре Спасу Христу. Нас никаквих ради. А ми, тек лажемо и заборављамо. Поричемо и не памтимо. Не спомињемо, молитвеним каменом се на вечно памћење бацили – срам и стид свеколики да нас стигне и спотакне ! Нисмо ми потомци – крмељи и крмци, то већ јесмо…

    26
  2. Списак од 11219 убијене козарачке деце може да се прикључи захтеву да се у Скупштини Србије изгласа да је у НДХ од 1941-1945. извршен геноцид српске деце. Олуке о геноциду неће бити све док глас из куће геноцидног цвећа о том одлучује, а не савест посланика

    20
  3. I sad..koliki Ćulibrk može da bude neko pa da znajući sve ovo svejedno manipuliše i svesno umanjuje razmere zločina?
    To za posledicu neće imati „pomirenje“ i „ujedinjenje“ hrišćana kako ga očigledno vidi pomenuti,već samo ponavljanje istog zločina..prvom prilikom.

    13
  4. Srbi nikad,al bas nikad vjerovati kosijama hrvatima.da mogu opet bi isto ponovili.budimo na oprezu!!

    11
  5. Јадни наши анђели. Извините што се нисмо осветили, већ све учинили да вас забораве. Ми ћемо нестати због тога што преко овако нечег старшног прелазимо.
    Ко су били храбри новинари који су приредили ово вандредно издање Борбе?

    13
  6. Не знам шта је смисао објављивања ове Борбе, ако је познато да је Драгоје Лукић објавио више издања својих књига о страдању деце са Козаре, при чему је последња књига садржала око 20.000 имена мртве деце до 14 година?!
    Проблем је и тај, што већина људи поистовећује објављена имена са коначним бројем жртава (Ћулибрков концепт), а заправо се ради о далеко већим бројевима.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading