Један коментар на вест о дигиталној рубљи: Светском економском форуму све иде по плану и на истоку и на западу

Изградња електронског концентрационог логора у Русији по глобалним обрасцима не престаје, упркос геополитичкој слици, каже коментатор „природно телигентан“ на „Стању ствари“

Шта се да закључити из изворне вести на РИА НОВОСТИ:

1) Министарство финансија је чврсто у одлуци да дигитална рубља буде будуће средство плаћања у РФ и зове је будућа „готовинска валута“ иако нема никакве везе са готовином, јер се дигитална валута везује за личну дигиталну легитимацију и све трансакције се могу пратити = приватност ћао (кад купиш килограм јунетине, климатски стрвинари ће то знати, и тамо негде ћеш добити негативни поенчић)!

2) Дигитални новчаници се налазе у ЦЕНТРАЛНОЈ БАНЦИ (пише јасно), а то значи подаци се скупљају у Базелу у БИС!

3) Интерес грађана у многољудној РФ за ову изузетно важну вест показује податак 1500 прегледа, а то нам даље говори да су успели да анестезирају, успавају, зомбификују и отупе популацију, с једне стране, и да им пажњу окрену на другу страну (рат, спорт, јефтина забава, ниске страсти …), како би домаћи задатак тихо спровели у дело, без отпора!

Анатолиј Несмијан: Светла будућност у Русији на прагу или Путин укорак са Швабом

4) да ситуација није ништа боља код нас, јер је посећеност овог форума и на овако важне теме у просеку десетак „палчева“ и три-четири коментара (ужасно мало и важи исто о анестезији)!

5) да смо схватили да је Рајли Вагаман добар новинар и да такође има недовољно прегледа у односу на важност теме из истих разлога као под 3) и 4) (није популаран као Амиџи шоу, јер се јефтиној забави намерно дају огромна средства и популарност на MSM, са задатком „залуђивања“ омладине)!

6) WEF-у иде све по плану и на истоку и на западу!

Рајли Вагаман: Мит и стварност у ковид Русији

Узгред:

7) Руски председник одобрио је план који ће Русима омогућити да користе дигитални ИД уместо папирног. „Дигитални пасош“ биће сачуван у мобилној апликацији Државне службе. Путинов декрет даје влади рок од три месеца да састави листу ситуација у којима је дигитална лична карта валидан облик идентификације!

8) Руси имају Министарство дигиталног развоја!

9) Плаћање „биометријом“ је омогућено у престоничком метроу, као и за робу и услуге у онлајн и офлајн продавницама, онима чије је лице и глас у Уједињеном биометријском систему (Unified Biometric System (UBS))!

10) Прес служба московског метроа саопштила је Експерту да је од покретања биометријске услуге плаћања карте 15. октобра 2022. године на овај начин направљено више од 74 милиона пролазака. Сада плаћање помоћу препознавања лица функционише на свим метро станицама и МЦЦ-у. На сервис је повезано преко 320 хиљада корисника!

Московски метро први у свету где се вожња може платити „лицем“

11) Логика дигиталних секташа је јасна. Можете једноставно да скенирате своје лице пре сваке уплате, оно ће постати картица и кључ за идентификацију особе у „светлој“ биометријској будућности. На крају, неће бити неопходно да покажете пасош када се биометријски подаци предају у Јединствени биометријски систем. Тако да изградња електронског концентрационог логора у Русији по глобалним обрасцима не престаје, упркос познатој геополитичкој слици.

Коментатор с надимком природно телигентанCategories: Противу цензуре

Tags: , , , , ,

9 replies

 1. Digital prison

  Digital fog
  Falls down
  Covers my thoughts
  Freezes my heart

  Digital prison
  All around
  Mankind
  In a digital prison

  I am digging a hole
  Deep in the ground
  I am digging a tunnel
  To escape

  Momcilo

  23
  3
 2. Да је руска елита глобалистичка, одавно је јасно. Одавно о томе пишем. Ко је хтео да разуме, разумео је. И рат је ту да олакша спровођење њихове агенде. Русији предстоји тежак период обарања режима. До тада, много ће воде протећи руским рекама и доста крви пролити.

  25
  7
 3. Видели смо како изгледа кад рат стварно олакша спровођење револуције. Није било давно, сећају се Срби тога. И дан данас револуционари стрвинаре.

  19
  2
 4. Русија је своју шансу пропустила још 1917. У милионима жртава је срушила царску империју и прекинула еволутивни пут развоја. Руска пословица каже: ко сеје ветар, жање буру. Тиме је одређен пут променама. Само за силу знају. А ко се мача хвата, од мача и гине. Апологете необољшевичког и глобалистичког режима немају моћ да предвиде догађаје. И неће ми бити први пут да их предвидим. То тако код њих мора да буде. Затим ће доћи препород. Остало су наклапања необољшевичких присташа.

  16
  13
 5. Хвала Редакцији на објави. Веома сам почаствован.

  36
 6. Молите се да необољшевици и глобалисти буду збачени што пре, јер је српском народу то једина нада. Ако вам је стало до сопственог народа.

  18
  2
 7. Позната руска глумица, патриотске оријентације, Марија Шукшина на своме Телеграм каналу пише:

  “Градоначелник Москве Собјанин је рекао да у новим московским школама неће бити библиотека, уништавање библиотека у Русији траје већ дуже време. Не на исти начин као раније у другим земљама – паљењем књига на јавним трговима – али ништа мање свирепо и неопозиво. Чињеница да зграде и просторије библиотеке задржавају своје називе не мења суштину: из њих нестаје главна ствар – књиге. У позадини изјава о развоју људских потенцијала, образовању и развоју културе, све се ради на сузбијању ове културе. Веома је значајно да се људски потенцијал најактивније уништава у главном граду Русије – Москви. 🌐Градоначелник Москве Сергеј Собјанин најавио је 4. новембра да ће нове школе уместо библиотека имати „медијатеке“. Према речима Собјањина, радни простори медијатеке биће опремљени местима за пуњење телефона и лаптопова. Градоначелник Москве верује да ће школарци тамо моћи да раде домаће задатке и да се опусте. Он је рекао и да ће након покретања програма ремонта 2024. године и библиотеке у редовним школама бити претворене у медијатеке. Собјанин није рекао да ли ће у таквим медијатекама бити места за обичне папирне књиге.”

  10
 8. Природно телигентан је све интелигентно приметио, осим једног: симбол дигиталне рубље је обрнути крст (са репићем).

  Дакле, пламена звезда (пентаграм) и обрнути крст симболи су савремене руске државе – власти (Кремљ), армије и економије.

  5
  2
 9. За оне који жале за руском царевином и за губитак исте оптужују бољшевике и комунисте само једно подсећање…
  У моменту покретања бољшевичке револуције у Русији Николај 2. Романов није био Цар већ обичан грађанин јер је у том моменту Русија била Република а не Царевина… Бившег Цара и његову породицу јесу убили они који су се издавали за комунисте, али они нису убили Цара већ грађанина…

Оставите коментар