Дмитриј Песков: Захваљујући мудрим одлукама руског руководства успели смо не само да стабилизујемо економију, већ и да остваримо раст

Русија се суочила са великим санкционим теретом који је без преседана и који ни једна земља света у теорији не би могла да издржи. Нико се никада није суочио са таквим ударом, истакао портпарол Кремља

Дмитриј Песков, представник за штампу Кремља (Фото: Владимир Андрејев/УРА)

Портпарол Кремља Дмитриј Песков осврнуо се данас на економску ситуацију у земљи и санкције које су уведене против Москве и поручио да, иако је у почетку постојала опасност да би могло доћи до краха руске економије, Русија је успела то да спречи тако што је искористила све своје ресурсе.

„Постојала је претња колапсом, заиста смо морали да мобилишемо све ресурсе и унутрашње снаге како бисмо тај колапс спречили“, изјавио је он.

Председник Северне Кореје Ким Џонг Ун и председник РФ Владимир Путин приликом сусрета у септембру 2023. (Фото: Ројтерс)

Захваљујући мудрим одлукама руског руководства и титанског рада владе, успели смо не само да стабилизујемо економију, већ и да остваримо раст, додао је портпарол Кремља.

Према његовим речима, Русија се суочила са великим санкционим теретом који је без преседана и који ни једна земља света у теорији не би могла да издржи.

„Нико се никада није суочио са таквим ударом“, истакао је.

Уз то, он је нагласио да се све то издешавало након ковида, који је и сам по себи био јак удар на економију земље.

Али, нико није могао ни да претпостави да ће Русија ове године забележити раст не од два одсто, како су то мислили Европљани, већ, како показују наше прогнозе, скоро три одсто.

Коментаришући прогнозе будућег економског стања у земљи, Песков данас каже да раст БДП-а од три одсто није довољан – потребно је да он буде још већи.

„Наш потенцијал је ипак велики“, закључује портпарол Кремља.

Наслов и опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 19. 9. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар