Андреј Фурсов: За новац се може убијати, али умире се само за отаџбину

Са оптимизмом гледам на Русе и Србе, зато што је реч о народима који су током целе своје историје побеђивали у немогућим условима. Енглези и Американци су научили да ратују техником, но побеђује онај ко је спреман да умре

Андреј Фурсов (Фото: Печат)

(Дзен канал Андреја Фурсова, 5. 11. 2023)

Ако изузмемо догађаје последњих 30 година, руско друштво је било изграђено на здравој основи. О руском друштву не треба судити по шоу-бизнису, политици или олигарсима који су напустили земљу. Наше друштво се показало много здравијим него што смо претпостављали. Увек сам говорио: није се мој отац потписао на Рајхстагу да бисмо ми сад изгубили. Он је учествовао у Великом отаџбинском рату, био је пилот и ушао је у Берлин. Ја се тога сећам.

С оптимизмом гледам на Русе и Србе, зато што је реч о народима који су током целе своје историје побеђивали у немогућим условима. Енглези и Американци су научили да ратују техником, но, у крајњој линији, све се решава на бојном пољу и побеђује онај који је спреман да умре. Англосаксонска цивилизација је цивилизација новца. За новац се може убијати, али за новац нико не жели умрети, јер умире се – само за Отаџбину. То је оно што уједињује Русе и Србе.

С руског посрбио: Александар Мирковић

(Сродство по избору, 11. 11. 2023)Categories: Преносимо

Tags: , ,

2 replies

 1. Србин је увек земаљску отаџбину бранио и за њу живот полагао са вером у Христа и у живот вечни, са вером у пресељење у Небеску отаџбину. Србин који брани отаџбину не умире, већ полаже живот за ближњег, за своју земљу, за Христа, а онај ко тако чини не умире. Умире онај који никад није ни имао живота у себи.
  На Србе је могуће гледати са оптимизмом само из тог угла, јер Срби нису спремни да умру, већ да зарад ближњег и своје земље свој живот положе Христу пред ноге, тј. врате га Богу од кога су га и добили.

  17
 2. “Са оптимизмом гледам на Русе и Србе, зато што је реч о народима који су током целе своје историје побеђивали у немогућим условима. Енглези и Американци су научили да ратују техником, но побеђује онај ко је спреман да умре. ”

  Англоси имају технику и новац, али оно што је важније имају монструозне тајне службе, које генеришу ратове где и када хоће, преко марионетских корумпираних влада и утицајних структура. А онда када касапљење на бојиштима попусти Англоси дотурају оружије и распирују болесну пропаганду – нема повлачења.

  Значи господине Фурсов доста је ратне реторике, касапљења по рововима, убијања младости и куражења за погибију.

  Време је за мир, за паметну дипломатију, за уједињење свих снага које самостално одлучују и виде одакле зло долази, време је за раскринкавање подмукле политике запада које наводите, време је за мирење комшија, супротстављених, различитих.

  Тако се брани Отаџбина.

  12

Оставите коментар