Новак Ђоковић: Жао ми је што је спорт постао бизнис кроз кладионице

Код нас су кладионице на сваком ћошку, као некада пекаре. Mного људи се клади на спорт, стављају себе и финансијску сигурност своје породице у ризик кладећи се на тениски меч или утакмицу, рекао Ђоковић

Новак Ђоковић (Фото: AFP 2022/JORGE FERRARI)

Новак Ђоковић, херој нације, дочекао је да његове речи буду игнорисане од стране јавности Србији.

У једном од својих монолога, није причао о својим победама, није био духовит као што обично јесте, није говорио о атмосфери у Њујорку… Говорио је о преозбиљној теми. Причао је дуго и паметно. Споменуо је кладионице и државу. Довољно да његове речи не буду пренесене.

– Жао ми је што је спорт постао бизнис кроз кладионице. Код нас су кладионице на сваком ћошку, као некада пекаре. Постале су део живота, много људи се клади на спорт, стављају себе и финансијску сигурност своје породице у ризик кладећи се на тениски меч или кошаркашку или фудбалску утакмицу, рекао је Ђоковић, преноси Спорт клуб.

– Ако се отвори ова тема, вероватно ће ми рећи „Шта ти имаш да причаш, ти си мултимилионер“? Вероватно ћу добити критику, што као богаташ причам о томе. Кладионице су на свакој телевизији, доминантне су, најбржи начин да се заради новац. Или се не види проблем, или се заташкава, игнорише. Држава не ради на томе да то регулише, да се нађе прихватљив модел за друштво, омладину и спорт. Морамо да се запитамо у каквој околини ће наша деца расти. Треба да се прича о томе. Да не буде табу тема, закључио је Ђоковић.

Скраћивање наслова и опрема: Стање ствари

(Спорт клуб/НСПМ, 3. 9. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Kakav genije, u svemu…

    11

Оставите коментар