Андреј Фурсов: Пројекат светских елита „Два човечанства“ или Шта ће бити ако они победе

Будућност се рађа у борби. На пример, постојала су три излаза из феудализма у капитализам – немачки, француски, енглески. Исто ће се десити и овде. Неће бити једна опција, биће их неколико

Андреј Фурсов (Извор: Зен канал А. Фурсова)

(Зен канал А. Фурсова, 23. 4. 2023)

Године 2018. године одржана је затворена конференција у Санта Феу под покровитељством НСА (National Security Agency, безбедносна служба САД – нап. СтСт) на којој су учествовали озбиљни људи, обавештајци. Било је шест извештаја, који су сами по себи веома занимљиви. Конференција није била тајна, већ затворена. Али најзанимљивији је био сценарио будућности. Разговарано је о четири сценарија. Први сценарио је револуционаран. Односно, човечанство решава своје проблеме и распада се у будућности. Други је оптималан. Човечанство решава проблеме, не распада се. Сви учесници су сматрали да ове две опције неће функционисати. Јер владајући слој… мислим не на праву елиту, већ на владајући слој – чиновници, председници, премијери итд. имају веома низак вољни и интелектуални ниво. Нису добри ни за шта.

Андреј Фурсов: Све је решено пре годину дана – 16 правила Запада у односу према Русији

А што се тиче највећег дела становништва на Западу, током протеклих 150 година, оне институције које је Фуко назвао „surveiller et punir“, односно „надзор и кажњавање“, човека претварају у апсолутног послушника, у „шетајући стомак“, и од њега се ништа не очекује. Трећи сценарио, а педесет пет одсто је рекло да је он врло вероватан, је катастрофа. А последњи сценарио се звао антрополошка транзиција. 25% је било за то да је управо то оно што је потребно. Остали су се сложили. Антрополошка транзиција је формирање друштва у коме се доминантна и нижа класа односе једна према другој на исти начин као две биолошке врсте.

Андреј Фурсов: Будућност коју нам припрема светска врхушка – без имовине, путовања и приватности

То јест, неки живе 120–140 година, живе у еколошки чистим подручјима, једу чисту храну, а не бубе и црве. Други део становништва, који је ослабљен, живи 40–60 година, како се испоставило.

Иначе, Х. Џ. Велс је о томе раније писао – ако се не варам, хиљаду деветсто двадесет седме и четрдесете – у својим књигама Отворена завера и Нови светски поредак.

Сада о томе шта могу бити касте. Овде могу бити различите опције. То могу бити полне опције, етничке опције. Замислите само да је Русија поражена и потпуно је јасно да је ово и крај Русије и Руси су у резерватима. Ово је, молим вас, најнижа каста. Изнад ње је виша каста – Пољаци, Литванци. Изнад тога је још виша… Ово је једна опција. Друга ствар је што је овде могућ и систем концентричних кругова за ову опцију. Ја то зовем БЕТ-фашизам. Био-еко-техно-фашизам. Догађаји су описани у последњем роману Стругацких, што је требало да се одигра негде убрзо после романа „Буба у мравињаку.“

Андреј Фурсов: Биодигитални храм

Ако се сећате, Острво је Империја која се састоји од три круга. Спољни круг. Тамо живе ниткови, злочинци. Они који не желе да живе у следећем кругу су бачени тамо. Следећи круг је садашња средња класа, која се практично и не очекује, али је потребан некакав међуслој, бафер. И центар. Центар је, како су писали Стругацки, упркос чињеници да ту изгледа живе буржуји, свет зенита 22. века, ово је комунизам. Иначе, ово је веома позната шема… Не знам да ли су Стругацки знали за Јеременково дело? Барем је Аркадиј Стругацки био напредна особа, требало је да зна. Наш изузетни економиста, који је говорио о вертикално интегрисаној економији 21. века, где је врх комунизам за буржоазију, следећи је социјализам за вишу средњу класу, капитализам за нижу. Па, ропство – за само, само дно.

Свако рођен у Империји неминовно се нашао у „свом” кругу, друштво га је деликатно (а по потреби и грубо) терало тамо где му је и место – у складу са његовим талентима, темпераментом и моралним потенцијалом. До ове репресије је дошло и аутоматски и уз помоћ одговарајућег друштвеног механизма (нешто као морална полиција). Био је то свет у коме је тријумфовао принцип „сваком своје“ у свом најширем тумачењу. Пакао, чистилиште и рај.

Герхард Вишњевски: Институт Тависток из Лондона – родно мјесто зла

Мислим, могло би бити овако. Организација касти. У најмању руку, општи приступ животу. Колико би људи живели? У филму „Време“ је све одлично приказано. Дакле, овде постоји много различитих опција. Све зависи од конкретне борбе. Будућност се рађа у борби. На пример, постојала су три излаза из феудализма у капитализам – немачки, француски, енглески, зависно од тога како су се формирале снаге у троуглу – краљ, лордови и сељаци. Исто ће се десити и овде. Неће бити једна опција, биће их неколико.

Цитати из филма In Time (2011):

„Сиромашни умиру, а богати не живе.“

„За бесмртност изабраних морају умрети милиони обичних људи.“

„Нико не бира како ће се родити.“

„Свако може да живи вечно ако не чини глупости. Зар то није страшно? Никада нећете учинити ништа глупо или храбро, ништа вредно…“

С руског посрбила: Јелица ЋирикаCategories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар