Марија Захарова одговорила на неумесан позив српског министра привреде: Чекам Вас у Москви, само да прође Велики пост

Православцима је сада Велики пост, што онемогућава уживање у „традиционалној српској вечери“. Али после Васкрса са задовољством ћу се почастити пљескавицом и ћевапчићима, одговорила Захарова Радету Басти

Марија Захарова (Фото: Пресс-служба МИД РФ)

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова одговорила је на неумесан позив српског министра привреде Радета Басте који ју је путем мрежа позвао на „традиционалну српску вечеру“, након што је она прокоментарисала његову изјаву да Влада Србије треба да уведе санкције Русији.

„И опет чудно несхватање реалности заједничких за Русију и Србију. Православцима је сада Велики пост, што онемогућава уживање у ‘традиционалној српској вечери’. Али после Васкрса са задовољством ћу се почастити пљескавицом и ћевапчићима“, написала је Захарова на свом Телеграму.

Она је додала да очекује српског министра у Москви.

„Знам где треба ићи – ми имамо много одличних ресторана српске кухиње. С обзиром на то, господине Баста, да не могу да дођем до Вас због нелегитимних антируских санкција на које позивате да се придружите, чекам Вас у Москви“, прецизирала је портпаролка.

Министар Раде Баста позвао Марију Захарову на „српску традиционалну вечеру“

Баста је раније на преко друштвених мрежа позвао Захарову на традиционалну српску вечеру ако она „зна куда да дође“, непримерено алудирајући да портпаролка Министарства иностраних послова Русије не може да дође до Србије због санкција.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 15. 3. 2023)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Шта зна лички међед комуњара шта је пост. Све комуњаре мрзе Русију, били они свесни тога или несвесни, као овај безобразни безмозгаш.

    14
  2. Није он сугурно то изјавио без налога одозго. Као мало битан, прихватио је да прими на себе реакцију јавности и својих колега.

    10

Оставите коментар