Министар Раде Баста позвао Марију Захарову на „српску традиционалну вечеру“

Као добар српски домаћин позивам Вас на српску традиционалну вечеру. Ако сте у могућности и знате куда да дођете“, написао Баста на свом Инстаграм налогу уз фотографију Захарове

Извор: Данас

Да је требало да се изјасни против притиска САД на његову земљу, а не санкција Русији, изјавила је званична представница Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова реагујући на изјаву министра привреде Радета Басте, који јој је вечерас одговорио путем Инстаграм налога. Такође, он је у одвојеној објави реаговао и на текст објављен у „Данасу“.

„Као добар српски домаћин позивам Вас на српску традиционалну вечеру. Ако сте у могућности и знате куда да дођете“, написао је Баста на свом Инстаграм налогу уз фотографију Захарове.

Баста је реаговао и на текст објављен у „Данасу“, рекавши да банализација његовог јасног става по питању увођења санкција Русији у наслову текста сведочи да многи у Србији, нажалост, нису свесни озбиљности ситуације у којој се налази наша држава.

„Теза да сам ‘спавач СНС-а’, како је то описано, непотребна је у овом политичком тренутку. Мој став је јасан – стојим уз председника Србије Александра Вучића у одбрани државних и националних интереса, мислим својом главом и имам довољно храбрости и озбиљности да свој став изнесем. За мене као министра привреде једино је важно да се настави економски просперитет земље, да грађани имају пуне фрижидере и да знају да држава у сваком тренутку води рачуна о њиховим интересима. Једва чекам да видим ко ће у четвртак од министара да се изјасни по овом питању, а ко неће“, написао је Баста у другој објави.

(Данас, 14. 3. 2023)

Кремљ: Русија и Србија ће као партнери разговарати о најтежим питањима

Русија и Србија ће као партнери разговарати о најтежим питањима, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Наравно, наставићемо да разговарамо о најтежим питањима на дневном реду наших односа са нашим српским пријатељима као партнерима. Срби су наши добри пријатељи и знамо да се Србија суочава са невиђеним притиском целог Запада због пријатељског става према нашој земљи“, рекао је Песков.

Министар Раде Баста из коалиције СПС-JС тражи увођење санкција Русији

Додао је да Москва „високо цени“ позицију Србије, преноси ТАСС.

„Знамо да идеје које се разликују од главне линије Београда нису увек популарне у Србији и да их српски народ жестоко критикује“, рекао је Песков.

Претходно је Покрет социјалиста Србије, на челу са директором Безбедносно-обавештајне агенције Александром Вулином, затражио оставку министра привреде Радета Басте који је затражио да се министри у Влади Србије изјасне о увођењу санкција Русији будући да председник Србије Александар Вучић трпи због тога велики притисак.

(Данас, 14. 3. 2023)

Наслов и опрема: Стање ствариCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

10 replies

 1. Поштовано уредништво,
  Да ли овде може да се појави претходни коментар о овом ” добром српском ******* ” ? Фрижидер ми није пун, пун ми је *****, за чега се побринуо овај ******** представник који тек треба да погоди ко му долази на вечеру…

  18
  2
 2. Покојни Виб би вероватно рекао:
  Колико ме ожалости саопштење, још ме више насмеја образложење.

  25
  1
 3. Калигула је за сенатора поствио свог коња. Вучић за министре поставио ******.

  24
  1
 4. Поштовани г. Николићу (Ваљево), драги саборче Зоране,
  Могу да разумем да Вам је “пун фрижидер”, могу да разумем и да су Вам се истањили живци, али не могу да разумем да мислите да ћете најбоље критиковати оне тако што ћете их вређати у њиховом стилу, спустити се у њихово блато да бисте их победили, и то све у Часном посту?
  Са жаљењем констатујем да у последње време коментаришете као да је Стање ствари власништво Ваших и наших непријатеља, а не да је и Ваше и наше. Знам да знате да увреда није никакав аргумент, него само слабост – и пред Богом и пред онима за које смо такође дужни да се молимо.
  Хвала на разумевању,
  Александар Лазић

  12
  9
 5. @Стање ствари
  Благодарност Вама, многопоштовани, ради каратељних речи које у истини стоје, а Господу Свеблагом слава и хвала вавек, молитва да ми просто буде што се на издајнике и смртне непријатеље молитвом не осврћем… Да исправитсја молитва моја јако кадило и за њих, Сведржитељу Свеправедни…

  15
  2
 6. @Стање ствари
  Александре Лазићу,
  хвала Вам на лепом коментару.
  Време је да се сабирамо и освешћујемо, без обзира на мишљење и став.
  Увреда је увек знак слабости, а за блато свакако нисмо створени. Што се многи данас у блату ваљају – њихова је заслуга и награда.
  Коментари @Раде и @Ганимед су изванредни, пример како се духовито и паметно може указати на глупост и пакост (Баста и сл).
  Велико хвала и што је “Стање ствари” НАШЕ: док Ви истрајавате, знамо да се из разумних нисмо исписали.
  Свако добро!

  12
  2
 7. Marija Zaharova zna kao dobra Ruska domaćica da kada god poželi može da KUPI avio kartu u Moskvi kod Er Serbia i da bilo kog dana u nedelji sleti u Beograd kod bilo kog Srpskog domaćina kojeg ONA izabere ili kod bilo koje Srpske domaćice.

  Marija ZNA.

  Mi ZNAMO.

  Samo gospodin Ministar NE ZNA.

  Nije Srpski pozivati u goste na način koji
  Ministar poziva na večeru.

  Čekamo nekog novog Nušića da napiše:

  Godpodina Ministra.

  Isključivo radi POLNE ravnopravnosti.

  22
  1
 8. Seljačić bosanski!

  19
  2
 9. Што се ружних речи тиче, смешно је и квазиинтелектуално одрећи их се . Оне постоје бескрајно дуго јер имају своју улогу у животу, а језик је живот сам. Ружним појавама не сме да припадне лепа реч. То је светогрђе и бацање бисера пред свиње. Обратити се свињи речју господине двоструко је штетно . Прво, свиња поверује да су њене свињарије господствене, а друго , још горе, децу васпитавамо да треба да се понашају свињски да би били успешни у животу. Ружна реч има разлог настанка и трајања и зато је квазиинтелектуалне и лажно префињене фразе неће истребити. Ружна, јетка, груба реч је оштра, прецизна, отрежњујућа и као таква има далеко снажније васпитно дејство од млаких напомађених полуудворичких флоскулица. И зато, кратко и јасно, српски , попу поп, а бобу боб. Овај министарчић у Кремљу не би добио ни функцију баба Сере. Ово може да се дикли само у комуњарском обору Вучићијевог устројства и Дачићијевог криминалства.

  10
 10. Basta! Bastard.

Оставите коментар