Немачки изасланик Мануел Сарацин: Не верујем да би у предлогу ЕУ могла да постоји боља формулација за интересе Косова

Ако овај споразум буде одбачен од стране Косова, никада неће бити најбољег договора на столу. Иако не значи да је млада много лепа, брак мора да се склопи, рекао изасланик Немачке за Западни Балкан

Мануел Сарацин (Фото: Youtube/ Europäische Bewegung Deutschland)

Иако не значи да је млада много лепа, брак мора да се склопи, рекао је специјални изасланик Немачке за Западни Балкан Мануел Сарацин говорећи о предлогу ЕУ за решење питања Косова и Метохије. Он каже и да је споразум Београда и Приштине „веома важан за Косово“ и да је „најбољи могући, али да разуме забринутост“.

„Разумем да може бити забринутости због различитих формулација, то је веома важан споразум за Косово и мора да се реши. Две су веома важне ствари, прво је да је споразум објављен и да свако може да га прочита. То свакако треба да се цени“, рекао је он за РТК.

Изасланик немачке владе Мануел Сарацин: Треба се суочити с тешким питањима у дијалогу Београда и Приштине

Сарацин додаје да је уверен да је ово најбољи могући споразум и најбољи у организационом смислу који се може постићи.

„Не верујем да би у том споразуму могло да постоји боља формулација за интересе Косова која би могла бити реална да се постигне у том процесу, тако да је потпуно јасно да ако овај споразум буде одбачен од стране Косова, никада неће бити најбољег договора на столу. Иако не значи да је млада много лепа, брак мора да се склопи, можда договор није у потпуности исправан, или најбољи могући, али се морају сагледати могућности које обухвата овај споразум“, нагласио је он.

Мирослав Лајчак: Споразумом Косово много добија, а не губи ништа

За ЗСО је рекао да треба имати позитиван приступ овом питању и дати му прилику, а према његовим речима, нема опасности по интегритет и суверенитет Косова.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 15. 3. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар