Изасланик немачке владе Мануел Сарацин: Треба се суочити с тешким питањима у дијалогу Београда и Приштине

Не треба се плашити расправе о ЗСО, то јесте политички веома тешко, као што је тема признања свакако веома тешка за Београд, рекао специјални изасланик Владе Немачке за Западни Балкан

Мануел Сарацин (Фото: Youtube/Europäische Bewegung Deutschland)

ТИРАНА – Специјални изасланик Владе Немачке за Западни Балкан Мануел Сарацин сматра да је важно да у дијалогу Београда и Приштине нема табуа и да се треба суочити са тешким питањима.

Сарацин је у интервјуу за Јуроњуз Албанија, одговарајући на питање о Заједници српских општина, рекао да Приштина не треба да се плаши расправе о томе и истакао да стварање, како је рекао, „нове Републике Српске” неће бити прихваћено.

Према његовим речима, „стварање нове Републике Српске” никоме није у интересу.

Виола фон Крамон: Биће нешто од ЗСО, али ништа попут Републике Српске

„Нећемо прихватити такав резултат. Мислим да већина народа Косова, ниједан косовски политичар неће то прихватити”, рекао је Сарацин.

Он сматра да се не треба плашити расправе о ЗСО и додаје да је то политички веома тешко, као што је, како оцењује, тема признања свакако веома тешка за Београд, али да је потребно дотаћи се тешких питања и суочити се са потешкоћама, преноси Танјуг.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 1. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Стави си ти то себи у … Косово је Србија и биће Србија. А ви нацистички содомисти, педофили и канибали удавићете се у сопственим г… Ускоро ћете бити пометени као паучина. Долази вам ураган из руских степа.

    5
    1

Оставите коментар