Александар Вучић: Србији у Минхену снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији

Грађани морају да се навикну на то да ће ствари да се мењају и да Србија мора да се прилагођава тим променама да би опстала, изјавио председник Србије 

Александар Вучић са државном секретарком Министарства за економске послове и климатску акцију Немачке Франциском Брантнер (Извор: Инстаграм)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија мора да буде спремна на то да ће још дуго да се плаћају последице рата у Украјини. „Морамо да доносимо рационалне одлуке. Колико резерви гаса имамо, како да их сачувамо за следећу зиму, како да закупимо додатне резерве и још много тога“, истакао је Вучић у изјави за телевизију Пинк из Минхена.

Он је указао и да грађани морају да се „навикну“ на то да ће ствари да се мењају и да Србија мора да се прилагођава тим променама да би опстала.

Александар Вучић: Не тражим изговор за увођење санкција Русији, водим рачуна о интересима Србије

Вучић се раније данас, другог дана Минхенске конференције о безбедности, састао с високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Жозепом Борељом са којим је имао, како је написао, „отворен разговор“ и „припреме за наставка дијалога између Београда и Приштине“.

Србији је снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији, написао је Вучић на Инстаграм налогу.

„Отворен разговор са Жозепом Борељом и припрема за наставак дијалога између Београда и Приштине. Србији је снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији. Разговори се ускоро настављају”, навео је председник Србије на Инстаграм профилу, након сусрета одржаног другог дана Минхенске конференције о безбедности.

Председник Вучић се и јуче у Минхену накратко састао са Борељом и тада најавио да ће се данас поново састати са шефом дипломатије ЕУ.

Вучић се састао са државним секретаром Сједињених Америчких Држава Ентонијем Блинкеном, са председником Француске Емануелом Макроном и канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом.

Председник Вучић се јуче састао у Минхену и са председником Републике Француске Емануелом Макроном и канцеларом Савезне Републике Немачке Олафом Шолцом.

Скраћивање и опрема: Стање ствари

(РТС/N1/НСПМ, 18. 2. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. „Александар Вучић: Србији у Минхену снажно замерено неувођење санкција Руској Федерацији“
    Поставља се питање шта АВ тамо уопште тражи?
    Ко га је тамо звао/слао?
    Какав уопште значај има за та конференција данас?

    17

Оставите коментар