Немачка докторка осуђена јер је дозволила да више од 4.000 особа не носи маске током пандемије корона вируса

Поред затворске казне од две године и девет месеци изречена јој је трогодишња забрана рада и казна од 28.000 евра. Докторка је током суђења тврдила да је ношење маски штетно по здравље људи

Извор: ФБ Срећка Максимовића

Немачка докторка осуђена је на две године и девет месеци затвора, јер је незаконито дозволила да више од 4.000 особа не носи заштитне маске током пандемије корона вируса.

Регионални суд у граду Вајнхајму на југозападу земље потврдио је да је докторка осуђена за издавање лажних здравствених уверења пацијентима из целе Немачке, од којих већину никада није срела, нити прегледала.

Докторка је током суђења тврдила да је ношење маски штетно по здравље људи.

Франк Шуберт: „Правила за вас, ал’ не и за нас“ или Да маске заиста штите они који их прописују свуда би их носили

Поред затворске казне изречена јој је трогодишња забрана рада и казна од 28.000 евра, колико је добила за издавање лекарских уверења. Њен канцеларијски помоћник кажњен је са 2.700 евра. Адвокат докторке намерава да уложи жалбу на пресуду.

Десетине присталица те докторке окупиле су се испред суда у Вајнхајму, северно од Хајделберга, незадовољне пресудом и немачким ограничењима због пандемије. Немачка је прошле године укинула меру обавезног ношења маски у многим затвореним просторима, иако је и даље на снази обавеза њиховог ношења у возовима на дуге релације, у лекарским ординацијама, болницама, старачким домовима и у неким регионалним јавним превозима.

Скраћивање наслова и опрема: Стање ствари

(Бета/НСПМ, 3. 1. 2023)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар