Илон Маск: Све друштвене мреже цензурисале садржај по налогу америчке владе

Твитер био у дослуху са ФБИ, ЦИА, Пентагоном и другим владиним агенцијама како би се прикриле информације о америчким изборима, Украјини и ковиду-19, тврди Маск

Маска испред Њујоршке берзе, 26. маја 2020. (Фото: Јоханес Ајзеле/Гети)

Све друштвене мреже радиле су са америчком владом на цензури садржаја, изјавио је у уторак извршни директор Твитера Илон Маск.

Документи које је Маск објавио после куповине Твитера показују да је ова платформа била у дослуху са ФБИ, ЦИА, Пентагоном и другим владиним агенцијама како би прикрила информације о изборима, Украјини и ковиду-19.

„Све компаније за друштвене медије укључене су у жестоку цензуру, уз значајно учешће а понекад и експлицитне смернице владе“, написао је Маск на Твитеру. Уз то, по његовим речима, Гугл често чини да те везе нестану.

Маск је мислио на интерну комуникацију на Твитеру коју је објавио новинар Мат Таиби са његовим одобрењем, а која је сугерисала да су виши руководиоци Твитера одржавали редовне састанке са члановима ФБИ-а и ЦИА-е, током којих су им агенције давале спискове „стотина проблематичних налога“ које треба суспендовати уочи америчких избора 2020. године.

Осим Твитера, влада је била у контакту „са скоро сваком већом технолошком фирмом“, тврди Таиби, преноси РТ.

Консензус на енглески начин: Лондон окупио Фејсбук, Твитер, Гугл, Јутјуб и Ројтерс због „борбе против дезинформисања“

„То укључује Фејсбук, Мајкрософт, Веризон, Редит, чак и Пинтерест.“

Агенти ЦИА „скоро увек“ су присуствовали састанцима ових фирми са ФБИ радном групом за спољни утицај, тврди Таиби.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика/НСПМ, 28. 12. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар