Кфор извео вежбу „Мрачни анђео“ у кампу у Дечанима

Током вежбе „Мрачни анђео“ на терену су биле укључене јединице Кинетичког батаљона, од којих су аустријска и италијанска чета распоређене у опреми за нереде и активиране од стране опозиционих снага које је обезбедила чета хрватског контингента

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Мултинационални кинетички батаљон Регионалне команде Запад извео је вежбу „Мрачни анђео“ у кампу Спарта у Дечанима у циљу побољшања и проширења оперативне спремности, саопштио је Кфор.

Како се наводи, вежба представља сложену активност тренинга у контроли гужве и нереда, са збрињавањем повређених особа и евакуацијом, пренео је Косово онлајн.

Додаје се да је интегрисана унакрсна обука посвећена одржавању пуне оперативне способности и повећању специфичног знања, кроз размену стечених искустава.

КиМ: Стиже контингент британских војника, Црна Горе шаље људе за НАТО везу, Кфор започиње вежбе

Током вежбе „Мрачни анђео“ на терену су биле укључене јединице Кинетичког батаљона „RC-W“, од којих су аустријска чета „Алфа CОY“ и италијанска чета „Сиера CОY“ распоређене у опреми за нереде и активиране од стране опозиционих снага које је обезбедила чета хрватског контингента „Чарли CОY“, стоји даље у саопштењу Кфора.

Командант Кинетичког батаљона „RC-W“ потпуковник Давид Пуљисе нагласио је да се активност показала изузетно профитабилном у контексту научених лекција, као полазна основа за континуирани напредак у ефикасности укључених снага и ефективности брзог испуњавања мандата Кфора према Резолуцији 1244 УН из 1999. године.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 26. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар