Премијер Саксоније: Немачка не може дозволити себи да остане без гаса из Русије

И наше санкције су, између осталог, постале узрок ситуације са дефицитом. Свим силама морамо да покушамо да окончамо сукоб у Украјини, а затим да поново започнемо економску сарадњу са Русијом, рекао Михаел Кречмер

Северни ток 1 (Фото: Србија реално)

Немачка не може дозволити себи да остане без гаса из Русије, стога је неопходно да се обнови економска сарадња Москве и Берлина након завршетка сукоба у Украјини, рекао је премијер Саксоније Михаел Кречмер у интервјуу за медијску групу Функе.

„Сада видимо да не можемо да одустанемо од руског гаса. И наше санкције су, између осталог, постале узрок ситуације са дефицитом. Свим силама морамо да покушамо да окончамо сукоб у Украјини, а затим да поново започнемо економску сарадњу са Русијом. Оружје треба утихнути. Светска заједница треба да се залаже за то да сукоб буде решен дипломатским путем“, рекао је немачки политичар.

Роберт Хабек: Не очекујем талас банкрота крајем зиме – једино се може десити да одређене бранше престану с производњом

Како је додао, тренутни политички правац Немачке може довести до тога да након завршетка сукоба у Украјини Берлин више не буде у могућности да поново купује гас од Москве.
„Наш циљ треба да се састоји у томе да поново купујемо гас из Русије“, резимирао је Кречмер.

Раније је шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто изјавио да низ европских држава не може преживети зиму без руског гаса.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 24. 9. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар