Пол Крејг Робертс: Западна цивилизација је у својим последњим годинама

Шекспир, на пример, више није услов за студенте енглеског језика и књижевности. Уместо њега, универзитети пружају курсеве о вампирима, киборзима и популарним филмовима и ТВ емисијама

Пол Крејг Робертс (Фото: Факти)

Безбрижност има цену, и она се сада враћа западној цивилизацији.

Да су друге цивилизације уништавале саме себе је могуће, али да је западни свет уништио сам себе је извесно. Друге цивилизације су можда потцењивале претње, или правиле војне грешке, или се, попут Картагине, сукобиле са моћнијим непријатељем. Али западни свет је први у историји који се, упркос својој доминантној економској и војној моћи, распао.

Где год да се погледа у западном свету, владе, интелектуалне и професионалне елите и медији су комадали Западну цивилизацију немилосрдном демонизацијом која је почела шездесетих година ХХ века. (И да, постоје старији корени – „Марш кроз институције” Франкфуртске школе, која се преселила на Универзитет Колумбија тридесетих година ХХ века). Белачки либерали су мислили да је то начин да се реформише друштво, али су били у заблуди. То је био начин деконструкције друштва, и то су и постигли.

Франк Лисон: Презир сопственог

Образовање, медији, Холивуд и белачки либерални политичари су оружје распоређено против белачког друштва. Они су свим генерацијама после моје створили слику Западне цивилизације као расистичких тлачитеља свих других народа – обојених, нехетеросексуалних, несигурних у свој пол и жена. Феминисткиње, активисти за мањинска права, лезбејски и хомосексуални активисти, активисти за права трансродних особа, заједно са неоконзервативцима који заговарају америчке ратове у интересу Израела, већ 60 година су доминантне снаге у западном свету. Демонизација западне цивилизације као колонијалистичке, империјалистичке и расистичке институционализована је на универзитетима, у јавним школама, филмовима, књижевности, уметности и у „Пројекту 1619Њујорк тајмса. Уништаване су статуе и спомен-обележја, уклањане музејске збирке, и забрањиване књиге.

Како универзитетски разреди постају разноврснији у белачким земљама, култура, историја и књижевност тих земаља су на удару као нерепрезентативни. Шекспир, на пример, више није услов за студенте енглеског језика и књижевности. Пре седам година Амерички савет повереника и бивших студената објавио је да само четири од 52 врхунска америчка универзитета захтевају познавање Шекспира за добијање дипломе из енглеског језика и књижевности. Уместо Шекспировог централног места у развоју енглеске књижевности, универзитети пружају курсеве о вампирима, киборзима и популарним филмовима и ТВ емисијама. Напуштање енглеске књижевности, чак и од стране универзитетских одељења за енглески језик, постало је уобичајено. На пример, Универзитет Стирлинг у Великој Британији избацио је Џејн Остин да би „деколонизовао наставни план и програм“.

Сваки пут када се део културне традиције баци у „меморијску рупу“, култура додатно ослаби и избледи. На овај начин се лишавамо онога што јесмо. Поједностављено речено, западна цивилизација се из године у годину брише.

Званичне верзије се контролишу, а цензура је екстремна. Индоктринација младих критичком теоријом расе и родном теоријом је наглашена више од читања, писања и математике.

Бил Гејтс финансира образовну организацију која тврди да је математика расистичка

То што су црнци мање добри у математици од белаца узима се као доказ да је математика оруђе белог угњетавања. Белци студенти, припадници војске и запослени у корпорацијама и савезним, државним и локалним властима, подвргнути су „тренингу осетљивости“ који усађује осећај кривице и учи их да поштују обојене. Бели Американци су постали грађани другог реда спутавани расним квотама. Они нису заштићени забраном злочина из мржње и морају да прихвате дивљања црнаца који пљачкају и спаљују њихове послове, вређају их и позивају на њихову смрт. Градови под контролом демократа, као што је Сан Франциско, усвојили су закон који дозвољава црнцима да украду до 950 долара у свакој прилици из продавница без оптужбе за кривично дело. Другим речима, злочин црнаца се легализује и постаје привилегија. Сходно томе, трговци на мало затворили су велики број продавница и смањили радно време у осталим. Подстакнуте градским прихватањем злочина, криминалне активности су порасле тако да је сада 45 одсто градског становништва било жртва крађе.

Афирмација Запада је тешко доступна и више није део образовног процеса. Одговарајући губитак самопоуздања белаца и осећај кривице довели су до тога да су многи амерички белци, на штету своје деце, прихватили снижавање образовних стандарда и квота за запошљавање. Друштво засновано на заслугама је нестало. Већина људи који су сазрели током ових деценија била је погођена забринутошћу за „потлачене“. Бивши потлачени – радничка класа – трансформисани су у тлачитеље познате као „Трампова шака јада“. Нови потлачени су жртве белачке радничке класе која гласа за Трампа. Данас ће свако ко говори у име радничке класе вероватно бити под истрагом Еф-Би-Ај-а као припадник „белих супрематиста“ или као „домаћи терориста“. Испирање мозга је било делотворно. Најновија анкета Расмусена показује да је подједнак број Американаца који се слажу и оних који се не слажу са Бајденовом тврдњом да „Доналд Трамп и републиканци покрета МАГА (Make America Great Again) представљају екстремизам који угрожава саме темеље наше републике“.

На малом делу земаљске територије коју заузимају белци, мала мањина светске популације, за њих се каже да су тлачитељска већина и потискују се у страну у својим земљама. У оним давним данима када је држава била хомогена нација, нација се заснивала на раси. Немачка се састојала од Немаца. Француску су чинили Французи. Британија је била британска. Шведска је била шведска. Данас нема западних нација. Западне земље су пуке географске локације.

Spiritual guerilla: Лековити патриотизам

Национализам је темељ јединства. Да би спречили да имиграција претвори САД у вавилонску кулу, имигранти су прошли процес асимилације, формирајући тако нацију од различитих етничких група. Али асимилација је напуштена уз образложење да је против различитости и мултикултурализма. Национализам је редефинисан као фашизам и превласт белаца. Али без национализма не постоји народ, а јединство је нестало. Дуги низ година Запад је имао отворене границе и преплављен je од стране различитих милиона имиграната-освајача који су стекли статус „пожељних мањина“.

Белачке породице нестају у корпоративним рекламама, што је још један показатељ маргинализованог статуса белаца у сопственој земљи. Белци нестају са позиција у државном апарату. Скандинавске владе су у суштини женске. Лиз Трас је саставила разнолику владу у Британији у којој су жене и обојени већина. Бајденов кабинет је дефицитаран белачким мушкарцима не-Јеврејима. Његов државни секретар је Јеврејин. Његов државни тужилац је Јеврејин, његов секретар за трезор је Јеврејка, његов секретар за одбрану је црнац. Његов потпредседник је црнкиња. Од преосталих 18 чланова кабинета, 15 су или жене, црнци, Хиспанци или хомосексуалци. Само 3 члана кабинета су бели хетеросексуални мушкарци. Шеф кабинета је Јеврејин.

Ројтерс: Лиз Трас образовала прву британску владу у којој бијелац не држи ниједно од кључних министарстава

Често смо могли да чујемо о недовољној заступљености жена и црнаца. Сада су белци ти који су недовољно заступљени. Много слушамо о „белачкој привилегији“, али где је она? Како објашњавамо маргинализацију белаца у белачким земљама? Вилмот Робертсон је то објаснио 1972. године у својој књизи The Dispossessed Majority.

Жан Распај је то објаснио 1973. године у својој књизи Табор светаца. Споро брисање западне цивилизације је вишедеценијски феномен. У XXI веку политика отворених граница белачких земаља убрзала је тај процес. У Шведској је потчињавање белаца имигрантима-освајачима отишло толико далеко да је пре неколико дана произвело политичку побуну против шведске дуговладајуће левичарске Социјалдемократске партије која је управо изгубила власт.

Жан Распај (Фото: Политика)

У Шведској се умерене политичке странке називају десничарским и екстремистичким, али упркос овом хендикепу, оно што Њујорк тајмс назива „десничарским блоком“ срушило је помахниталу антибелачку левичарску владу Социјалдемократске партије која је одбила да призна злочинaчку разјареност имиграната-освајача.

Преплављена од стране имиграната-освајача, захваљујући политици отворених граница Социјалдемократске странке, од земље са најмањом стопом убијених ватреним оружјем у Европи Шведска је брзо постала земља са највишом стопом истих. Број случајева силовања расте. Свака четврта Швеђанка каже да се плаши да изађе из куће. Судске пресуде су откриле да су, у случајевима силовања у којима жртва није познавала нападача, преступници рођени у иностранству одговорни за 85 одсто случајева силовања. Међутим, нису пријављена сва силовања, јер се силоване Швеђанке плаше да ће бити оптужене за злочине из мржње због сведочења против привилегованог имигранта-освајача. Имплицира се да су Швеђанке расисти због оптуживања имигранта-освајача. Под социјалдемократама, скупином будала попут покрета „Woke Democrats“ у Америци, силовање је постало право имиграната-освајача.

Никола Н. Живковић: Јуче Осло, данас Ханау. А сутра?

Под влашћу антибелачких социјалдемократа полицији није било дозвољено да припише талас злочина имигрантима-освајачима. Коначно је, пре неколико година, прекипело вишем полицијском официру, Петеру Спрингареу. Да цитирам британски Дејли мејл од 18. септембра 2022. године:

„У онлајн објавама, о својој радној недељи написао је: Ево чиме сам се бавио између понедељка и петка; силовање, силовање, пљачка, тешки напад, силовање, изнуда, уцена, напад, насиље над полицијом, претње полицији, дрога, дрога, кривично дело, покушај убиства, поново силовање, поново изнуда . . . Земље које представљају злочине ове недеље: Ирак, Ирак, Турска, Сирија, Авганистан, Сомалија, Сомалија, поново Сирија, Сомалија…“

Анти-белачке социјалдемократе покушале су да гоне Спрингареа за злочин из мржње звани говорење истине, али су широки јавни протести против ућуткивања некога ко им је коначно рекао истину спречили социјалдемократе да униште високог полицијског званичника.

Имигранти-освајачи осетили су недостатак самопоуздања који је вишегодишња пропаганда против белаца изазвала у шведском народу. Имигрант-освајач Басед Махмуд недавно је изјавио да је „Шведска наша за десет или петнаест година, свиђало се то њима или не“. Демографија подржава његову тврдњу.

Укратко, поуздано се може закључити да су социјалдемократе уништиле Шведску. Упркос огромном таласу криминала ком су социјалдемократе изложиле Шведску, изгубили су за свега три гласа. „Будни“ медији и универзитети неће бити задовољни све док не врате странку имиграната-освајача на функцију која служи разноликости и мултикултурализму. Следећи велики талас избеглица биће белци који беже из Шведске.

С енглеског посрбила: Жељка Остојић

Опрема: Стање ствари

(The Unz Review/Искра, 20. 9. 2022)Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Zavrsiti definisanje srpskog identiteta, da znamo ko smo, pre nego sto bude kasno.

    13
  2. Аутор бојажљиво помиње улогу Јевреја.

    10

Оставите коментар