Градоначелник Лондона Садик Кан: Милиони Британаца наредне зиме неће имати ни за грејање ни за храну

Кан је навео и информацију Би-Би-Си-ја да је у Британији у порасту број младих људи који не могу да приуште изнајмљивање станова

(Фото: Алами)

Милиони Британаца ове зиме неће моћи да плате грејање и намирнице – упозорио је градоначелник Лондона Садик Кан.

„Милиони ће бити у ситуацији не да бирају између грејања и хране, већ, колико год то трагично звучало, да неће моћи себи приуштити ни једно ни друго“.

Нагласио је да се ништа слично никада раније није догодило у Великој Британији, указавши:

„Влада мора да интервенише како би људи могли да задовоље своје основне потребе!“

Кан је скренуо пажњу на инфографику америчке новинске агенције Блумберг, према којој би у Британији просечан годишњи рачун за струју у јануару 2023. могао да премаши 4.000 фунти.

Кан је, иначе, навео и информацију Би-Би-Си-ја да је у Британији у порасту број младих људи који не могу да приуште изнајмљивање станова.

У јулу је годишња инфлација у Великој Британији достигла 10,1%, изједначивши рекорд из 1982. године.

Професор политичке економије на Универзитету у Кембриџу Хелен Томпсон оценила је да ће се Запад ове зиме суочити с енергетском кризом због недостатка руског гаса.

„Наредне зиме ће западне земље бити суочене са тешким ребусом: где хитно пронаћи енергенте, због кризе која је почела да поприма катастрофалне размере. А неке земље Азије, Блиског истока и Африке су већ на ивици економских и политичких проблема“, навела је Томпсон.

Руководилац највеће гасне компаније у Немачкој: Ко је млад и здрав може да преживи зиму носећи два џемпера и са мало трчања уз степенице

Ових дана је амерички лист Хил објавио да би стотине хиљада људи у Европи могле умрети наредне зиме због посвећености својих влада зеленој енергији.

Немачки вицеканцелар, министар за економска питања и заштиту климе Роберт Хабек упозорио је 12. августа сународнике да ће јесенас и зимус јавне зграде бити загреване максимално до 19 степени.

Опрема: Стање ствари

(Факти/Искра, 20. 8. 2022)

Прочитајте још

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар