Руководилац највеће гасне компаније у Немачкој: Ко је млад и здрав може да преживи зиму носећи два џемпера и са мало трчања уз степенице

Сви морамо да снизимо температуру у кући и видимо где је наш праг боли. Чак и снижавање температуре за један степен у стамбеној зони уштедеће до 7% потрошње енергије, рекао Георг Фридрихс

Георг Фридрихс (Извор: НСПМ)

Како би преживели зиму у условима гасне кризе, неки немачки потрошачи треба брже да перу руке и туширају се, док омладина може да обуче два џемпера и да трчи уз степенице како би се загрејала, изјавио је руководилац највеће регионалне гасне компаније у Немачкој GASAG Георг Фридрихс у инетрвјуу листу Berliner Zeitung.

„Смањити време туширања јер је скоро 20% топлоте потребно за загревање воде. Због тога је боље смањити време туширања, купања и прања руку, рекао је за немачко издање челник највеће регионалне гасне компаније у Немачкој. Он сматра да ће сви Немци морати да снизе температуру у својим стамбеним просторијама.

Руски гас не стиже у Немачку: Редовни радови или „завртање славине“?

„Старијој и болесној особи може бити потребно да јој температура у кући буде за два степена виша, него неком ко је млад и здрав и који може да преживи зиму носећи два џемпера и са мало трчања уз степенице. Али, наравно, сви морамо да снизимо температуру и видимо где је наш праг боли“, рекао је он.

Чак и снижавање температуре за један степен у стамбеној зони, према Фридрихсу, уштедеће до 7 одсто потрошње енергије.

Немачка је раније упозорила да ове године може наступити глад у свету због кризе у Украјини. Поремећај логистичких ланаца може довести до несташице ђубрива, кажу немачки стручњаци.

(Спутњик/НСПМ, 14. 7. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Па, могао је да се досети и за једнократну употребу гаса у виду туширања. Уштеде би биле вишеструке.

Оставите коментар