Виола фон Крамон: Избори нису били ни слободни ни поштени, Србија ће платити цену ако не уведе санкције Русији

Србија хитно мора да се придружи европским санкцијама Русији због „Путиновог рата у Украјини“ или ће се суочити са политичким и финансијским последицама, рекла известилац за тзв. Косово

Виола фон Крамон (Фото: Х. Јелинек)

Посланица Европског парламента и известилац за Косово Виола фон Крамон изјавила је данас да избори у Србији нису били ни слободи, ни поштени, као и да ће се Србија суочити са политичким и финансијским последицама уколико Русији не уведе санкције.

„Након бојкота 2020, српски избори 2022. показали су позитиван развој, као што је велики број гласача који је желео да учествује. Ипак, избори нису били ни слободни ни поштени“, навела је она у писаној изјави објављеној на Твитеру.

Србија ће, како је навела, поново имати плуралистички и разнолик парламент.

„Бројни проблеми су забележени пре и током изборног дана што омета изражавање слободне воље и спречава фер такмичарско окружење“, навела је она.

Директни притисци на бираче који раде у јавној управи, злоупотреба медија и државних ресурса, физички напад на опозиционог лидера Павла Грбовића и изборне контролоре коалиције Морамо, као и повлачење Републичке изборне комисије у изборној ноћи, необјављивање ни прелиминарних резултата ни излазности, у целини указују на немогућност слободног и поштеног избора, навела је.

Вашингтон поздравио исход избора, наводи и да се Србија придружила осудама руског рата у Украјини

Додала је да Албанцима у Прешевској долини наводно није омогућено гласање јер су избрисани из бирачког списка, што је оценила неприхватљивим.

„Са аспирацијама да се придружи Европској унији (ЕУ), Србија мора да се придржава својих основних вредности. Владајућа СНС и реизабрани председник Александар Вучић добили су нови мандат, а тиме и дужност да обнове демократију и владавину права и озбиљно схвате реформе у склопу процеса европских интеграција“, додала је европарламентарка.

Србија хитно, додала је, мора да се придружи европским санкцијама Русији због „Путиновог рата у Украјини“ или ће се суочити са политичким и финансијским последицама.

„Стога је крајње време да Србија направи јасан проевропски избор ако жели да настави свој приступни пут ЕУ“, закључила је Фон Крамон а пренела Бета.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 5. 4. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

2 replies

 1. Na 06.04.2022 godine, Nemica, koja „OBOŽAVA“
  Srbiju, i Srpski svet, podseća SRPSKI NAROD na
  BOMBARDOVANJE BEOGRADA i još PONEKOG Srpskog grada, ali ne i BILO KOG, Katoličkog iliti
  Balijskog grada, da je BOMBARDOVANJE stvar
  KONTINENTA sa BOMBAMA ili REČIMA.

  Tako Nemica, NASTAVLJA posao njenog DEDE.
  Rečima. Verbalno. Stalno.
  Za početak.

  Podsetimo se na 06.04. DATUM.

  ISTOG dana Srpski svet se BOMBARDUJE sa svih KOMŠIJSKIH STRANA, 1941 godine.

  ISTOG dana „oslobađa“se grad po imenu Sarajevo
  1945 godine.

  ISTOG dana „priznaje“ TKZV. OVISNA ( ZAVISNA) BiH.
  1992 godine.

  SLUČAJNO.

  NEMCI.

  KATOLICI.

  FON. ili

  VON.

  UVEK ISTO.

  STALNO.

  22
 2. Srbija ništa ne mora, ********, VON ljubičasta stotko! I baš bih volela da nam uvedete sankcije i da vas vidim kako ćete nas sada bombardovati *******! Imala sam 10 puta više lve pd sankcijama i jedva ih čekam opet, od autoputeva vih nemam nikkav ****** Još ste toliko odrski da nam kažete kako naš ulazak u EU neće biti brži ako uvedemo sankcije RU, pa ******** se na sve vas i vaše goveda ********** EU- nadam se da će Putin da vam pkloni sarmate vrlo skoro!

Оставите коментар