Суспендована седмострука шампионка света у шаху Тамара Тансикужина, Медведев на Вимблдон само без руских обележја

Апсолутно нико ко жели да носи руску заставу неће моћи да уђе у земљу, рекао енглески министар спорта Најџел Хадлстон

Тамара Тансикужина: Одлучили су да ме самовољно уклоне

Седмострука шампионка света у шаху, Рускиња Тамара Тансикужина, рекла је да је искључена из рејтинга Светске шаховске федерације због подршке „специјалној операцији“ војске своје земље у Украјини.

Тамара Тансикужина са заставом Русије (Фото: Снимак екрана/Јутјуб)

Она је за „РИА Новости“ изјавила да је за све крив председник кровне шаховске организације, Пољак Јацек Павлицки.

„Као и сви руски спортисти, суспендована сам из учешћа на међународним турнирима. Лично сам такође искључена из рејтинга, на неодређено реме. Акција је усмерена против мене, јер сам подржала руску владу и спровођење специјалне операције у Украјини. Све се догодило на иницијативу председника организације, (Пољака) Јацека Павлицког. Ово је потез без преседана, јер то ни на који начин није регулисано статутом федерације“, рекла је она.

Зоран Чворовић: Русофобија „хијене Европе“

Документи о њеном искључењу већ су постали званични.

„Најпре је мој рејтинг уклоњен из свих докумената, а јуче је нашој федерацији послато и писмо о мојој суспензији. Радње су већ предузете, али још нема званичне одлуке и формулације… Одлучили су да ме самовољно уклоне и искључе из рејтинга“, додала је вишеструка шампионка света, а преноси Мондо.

Организатори Вимблдона спремни да избаце Данила Медведева

Министар спорта у Британији Најџел Хадлстон тражио је од другог тенисера света и осталих руских играча да се у писаној форми изјасне и да јавно потврде да не примају новац од Русије, Путина и Белорусије, као и то да неће давати подршку тим странама. А сада су се појавили и нови детаљи.

Наиме, „Ол Ингланд клаб“, организација која организује Вимблдон, огласила се и јавно објавила да заједно са неколико званичних државних институција размишља о увођењу санкција због рата који се води у Украјини.

– Обавестили смо владу Уједињеног Краљевства и затражили смо смернице у вези са доласком руских и белоруских спортиста на спортске догађаје у Великој Британији у неутралном капацитету. Ово остаје комплексно и изазовно питање, а ми ћемо наставити да сарађујемо и будемо у дискусији са владом и тениским савезом – наводи се у саопштењу „Ол Ингланд клаба“.

Данил Медведев (Фото: FONET/AP/ANDY BROWNBILL)

Такође, у саопштењу је наведено да ће одлука бити саопштена у мају. Турнир почиње 27. јуна, завршава се 10. јула и месец дана раније ће се знати да ли ће Данил Медведев моћи да заигра.

– Планирамо да саопштимо своју одлуку везану за учешће на Вимблдону пре крајњег рока за пријављивање на турнир средином маја – наводи се у саопштењу.

Ипак, ово нису добре вести за Данила Медведева, Аслана Карацева, Андреја Рубљова, Иљу Ивашку, Арину Сабаленку, Викторију Азаренку, Дарију Касаткину… Министар спорта Велике Британије Најџел Хадлстон је јасно рекао да не жели да види спортисте из Русије и Белорусије у тој држави!

– Апсолутно нико ко жели да носи руску заставу неће моћи да уђе у земљу. Морамо да добијемо потврде да они не подржавају Владимира Путина и разматрамо опције како да то добијемо. Да ли бих се осећао добро ако би руски спортисти носили руску заставу? Не. Мало је то комплексно код индивидуалних спортова, али разматрамо разне опције – рекао је Хадлстон.

Лондон: Због „ове ситуације“ Дегаова слика „Руске плесачице“ одсад се зове „Украјинске плесачице“

Подсећања ради, Данил Медведев је после пораза у Мајамију од Хуберта Хуркача објавио да је повређен и да ће морати на дугу паузу како би се у потпуности опоравио, пишу Новости онлајн.



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

 1. Anglikanaca.
  Protestanati.
  Katolici.

  Papa. Danas. 06.04.2022.

  Celiva ZASTAVU UKRO-fašista iz mesta Budja.

  Celiva 6-storo dece iz istog mesta.

  Rusija OPTUŽENA za GENOCID.

  Rusi otišli 30.03.2022 godine iz Budje.

  01.04.2022 Tkzv. Gradonačelnik UKRO, se javlja video
  prilogom da je Budja „Oslobođena“.
  Ni jedna slika sa ulica, sa LEŠEVIMA.

  03.04.2022 Ulaze UKRO-fašisti i ODMAH idu „slike“
  leševa.

  Među PRVIMA se javlja PAPA da „progovori“ o tome.

  O papi.

  Francisko rođen 1936 godine u Argentini.
  Jezuita.
  Studira teologiju u Rimu.
  Prof.rektor mu je kardinal Stepa Čmil.
  Ukrajinac.
  Član Banderovaca u drugom svetskom ratu.
  U Argentini Francisko je NAUČIO Ukrajiniski od
  UKRO emigracije.

  Svaka SLUČAJNOST je NAMERNA.

  RIM.

  KATOLIČKA KURIJA.

  PAPA.

  Uvek protiv ISTOKA.

  PRAVOSLAVLJA.

  Pre njega Nemac.

  Pre Nemca Poljak.

  Slučajno.

  15
  2

Оставите коментар