Бошко Вукићевић: Западна средства дезинформисања и домаћи извођачи радова

На пољу ратне пропаганде ни Руси нијесу невинашца, али је објективност и професионалност извјештавања руских медија о узроцима и току рата у Украјини, уз све могуће мањкавости, миљама испред западних медија

Бошко Вукићевић (Фото: Дан)

Руси су презентовали конкретне доказе о постојању америчких био-лабораторија у Украјини, њих 27, које су се бавиле производњом антракса, туларемије, бруцелозе, колере, лептоспирозе и афричке свињске куге. Дакле, докази о постојању ових лабораторија и о производњи биолошког оружја су чврсти, неки од њих су изнесени и у Уједињеним нацијама, и сви су документовани уз обиље прецизних података и информација. У читав био-пројекат је активно био укључен и син америчког предсједника.

И поред почетног негирања постојања био-лабораторија у Украјини, као и инсистирању на „руским дезинформацијама“, амерички званичници су недавно промијенили став, због недостатка координације и синхронизације међу њима, или пак под притиском руских доказа. Тако је почетком марта амерички дипломата Викторија Нуланд пред Сенатом потврдила да „лабораторије за биолошка истраживања у Украјини заиста постоје“, и да „Вашингтон ради са Кијевом како би осигурао да материјали биолошких истраживања не падну у руке руских снага“.

Викторија Нуланд: Украјина има објекте за биолошка истраживања

Елементарна правила војне стратегије наводе на закључак да је биолошко оружје које је произвођено у Украјини било усмјерено против Русије. Један од разлога руске војне интервенције, уз све остале – општепознате, био је и неутралисање такве непосредне биолошке пријетње.

Након изнесених ствари, конкретних и документованих, размотримо и у овој прилици мук западних медија. Дакле, оно што би у било којој нормалној ситуацији представљало прворазредну медијску „посластицу“, тј. невиђени скандал који доказује да САД (уз неке друге државе) учествују у међународном злочиначком биолошком подухвату – данас је на Западу обавијено велом цензуре. О томе је, такорећи, забрањено причати. Да ми је неко говорио, и поред свих суморних претходних примјера, ипак не бих вјеровао да ће западна средства информисања таквом брзином прећи под тоталну контролу невидљиве руке корпоративног тоталитаризма. Ужасавајуће, заиста. А цензура приче о био-лабораторијама је само једно зрно у пијеску дезинформација које пласирају западни мас-медији.

С друге стране, таква скандалозна западна средства дезинформисања, у покушају прикривања сопственог мањка објективности, професионалности, вјеродостојности у извјештавању – управо на противничку, руску страну сваљују терет пласирања дезинформација. Наравно, на пољу ратне пропаганде ни Руси нијесу невинашца, али је објективност и професионалност извјештавања руских медија о узроцима и току рата у Украјини, уз све могуће мањкавости, миљама испред западних медија. Како интензивно пратим и једне и друге, под пуном одговорношћу тврдим: то се, једноставно, не може поредити.

„Ла стампа” објавила насловницу с бомбардованим Доњецком уз поднаслове „Напаћена дјеца Лавова” и „Кијев се спрема за завршни напад”

Западни центри моћи и код нас имају „извођаче прљавих радова“, који се баве „разоткривањем“ наводних дезинформација које пласирају црногорски медији. Погодићете, такве организације „разоткривају“ оне домаће медије који покушавају да одрже макар неку врсту објективности и независности, не потпадајући под западни тоталитарни медијски концепт. Што се тиче „разоткривача“, углавном се ради о разноразним НВО, попут ЦДТ-а или ДФЦ-а, које су дио ратне пропаганде НАТО-а и САД, и које под плаштом лажне независности и професионалности шпијунирају и прогоне оне медије и организације за које тврде да су про-руски оријентисане.

Дакле, ради се о НВО које под велом борбе против лажних информација често и саме пласирају дезинформације, а још чешће их прикривају. Подразумијева се – од њих нећете никада чути било коју ријеч критике на рачун објективности западних медија. Но, за то су и плаћене: не да буду правичне и професионалне, већ да дифамирају страну коју су одредили као непријатељску. Такве НВО се активно залажу и за укидање медија који им нијесу по вољи. Тј. – за гашење слободних медија. Рок трајања таквих НВО зависи од судбине НАТО-а или будуће заинтересованости америчке спољне политике за Балкан.

Било како било, подсјетићу на ријечи нашег мудрог владике, које се могу употребити и у овом контексту: дуго се ово зло припремало, али смо се и ми спремали, вјековима.

Опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Бошка Вукићевића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

 1. ZATVORENA je EVROPA.
  Zatvoreni su SVI MEDIJI.
  ZATVORENO je MIŠLJENJE.
  Zatvorena su SLOVA, pojedina, Za Zada.
  ZATVORENA je KULTURA.
  Zatvoren je SPORT.
  ZATVOREN je NOVAC.
  Zatvoreni su NAFTA, GAS.
  ZATVORENI su AVIONI, VOZOVI I BRODOVI.
  Zatvorene su KNJIGE.
  ZATVORENE su PTICE, RIBE I ŽIVOTINJE.
  Zatvoreni su VAZDUH, VETAR I VODA.
  ZATVORENA KLIMA.
  Zatvoren je ZATVOR.
  INKVIZICIJA.
  KATOLIČKA.
  PROTESTANTSKA.
  Zatvoren je MRAK.

  Sunce se RAĐA na ISTOKU.

  UVEK JE IZLAZILO na ISTOKU.

  UVEK je ZALAZILO na ZAPADU.

  FAKAT.

  SUNCE na MRAK.

  Pozdrav svima od Šantića Alekse.

  SUNCE, neba TUĐEG, vas NIKADA neće OGREJATI.

  NIKADA.

  14
  1

Оставите коментар