Викторија Нуланд: Украјина има објекте за биолошка истраживања

Радимо са Украјинцима на томе да спречимо да било какав истраживачки материјал падне у руке руских снага, изјавила заменица америчког државног секретара

Фото: AP Photo/Patrick Semansky

Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд изјавила је да у Украјини постоје објекти за биолошка истраживања, те да тренутно Кијев и Вашингтон раде на томе да материјали који су прикупљени не доспеју у руке руских снага.

Током обраћања у Сенату Нуландову су упитали да ли у Украјини има хемијског или биолошког оружја.

„Украјина има објекте за биолошка истраживања. Забринути смо јер би руске трупе могле да покушају да преузму контролу над њима. Зато радимо са Украјинцима на томе да спречимо да било какав истраживачки материјал падне у руке руских снага”, изјавила је заменица америчког државног секретара.

Спутњик: Шта се „кува“ иза зидина САД лабораторија у Украјини

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су САД финансирале рад лабораторија у Украјини, те да су у њих су уложиле више од 200 милиона долара. Како је прецизирано, рад биолошких лабораторија које су пратиле руске Снаге за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту од 2014. године, програм је који су САД реализовале под покровитељством такозване „реформације” украјинског здравственог система и који је довео до невероватног раста броја оболелих од опасних инфекција.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 8. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар