Зоран Чворовић: Вучић посредно уводи санкције Русији и тако кажњава грађане Србије

Тако испада да је у интересу српског народа, а не Вашингтона и Брисела, то што званична Србија одбија да заради на санкцијама Русији и што се солидарише са својим исконским непријатељима, а не са Русијом

Председник Србије Александар Вучић и немачка министарка спољних послова Аналена Бербок у Београду (Фото: Инстаграм/@buducnostsrbijeav)

Вучић је потврдио да Србија неће зарађивати на санкцијама које је Запад увео Русији, па ће после посете немачке министарке укинути чак и тек уведене допунске авионске летове за Москву. На исти начин спречио је после припајања Крима Русији 2014. године да српски пољопривредни производи замене западне на руском тржишту.

Александар Вучић на питање о Путину: Немам од чега да се дистанцирам

Вучић тиме не само да посредно уводи санкције Русији, јер је спречава да ради преко Србије, већ пре свега кажњава грађане Србије. Тако је то у колонији у којој се на власт не долази по вољи народа, већ по одобрењу странаца. Стога таква власт испуњава налоге странаца, а не интерес сопственог народа. Народ у колонији служи само за одржавање компрадорске елите, пошто колонијалну власт не плаћа метропола, већ локално становништво путем пореза и корупције. Да се та витална веза између народа и компрадора не би довела у питање, а и да метропола не посумња у успешност компрадора да контролишу сопствени народ, власт непрестано злоупотребљава патриотски дискурс.

Александар Вучић: Србија се у УН придружила осуди напада на Украјину, нисмо подржали санкције Русији

Тако испада да је у интересу српског народа, а не Вашингтона и Брисела, то што званична Србија одбија да заради у садашњој ситуацији и што се солидарише са својим исконским непријатељима, а не са Русијом.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Зорана Чворовића)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар