Игор Конашенков: У украјинским биолабораторијама експериментисали са корона вирусима и смртоносним патогенима

Сврха овог и других биолошких истраживања у Украјини које финансира Пентагон је била да се створи механизам за тајну дистрибуцију смртоносних патогена, рекао је портпарол руског Министарства одбране

Извор: slobodnaevropa.org

МОСКВА – Биолабораторије које финансира Америка у Украјини експериментишу са корона вирусом код слепих мишева, рекао је портпарол руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

„У биолабораторијама које су створене и финансиране у Украјини како показују документи вршени су експерименти са узорцима корона вируса слепих мишева”, рекао је Конашенков, преноси Танјуг.

Према његовим речима, од посебног интереса су детаљне информације о америчкој имплементацији пројекта проучавања преноса патогена дивљих птица које мигрирају између Украјине, Русије и других суседних земаља. Такође, према наводима у документацији, америчка страна је планирала да проучи патогене код птица, слепих мишева и гмизаваца и могућност да ове животиње носе афричку свињску кугу и антракс.

Министарство одбране Русије: У Украјини се развијало биолошко оружје

„Сврха овог и других биолошких истраживања у Украјини које финансира Пентагон је била да се створи механизам за тајну дистрибуцију смртоносних патогена”, додао је.

Раније је Стејт департмент саопштио да Америка нема лабораторије у Украјини, али је пре тога заменица шефа одељења Викторија Нуланд говорећи у Сенату, рекла да тамо постоје објекти за биолошка истраживања, а Кијев и Вашингтон раде на томе да спрече да они падну у руке руских снага.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

Оставите коментар