Министарство одбране Русије: У Украјини се развијало биолошко оружје

Кијев хитно заташкао трагове војно-биолошког програма који се спроводи у Украјини и које финансира Пентагон, изјавио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков

Игор Конашенков (Фото: Министерство обороны РФ)

Документи, које је руска страна добила од запослених у украјинским биолошким лабораторијама, потврђују да су се компоненте биолошког оружја развијале у Украјини у непосредној близини Русије, изјавио је портпарол руског Министарства одбране, генерал-мајор Игор Конашенков.

„Добијени документи потврђују да је развој компоненти биолошког оружја вршен у украјинским биолошким лабораторијама, у непосредној близини руске територије”, рекао је Конашенков.

Према његовим речима, Кијев је хитно заташкао трагове војно-биолошког програма који се спроводи у Украјини и које финансира Пентагон.

Спутњик: Шта се „кува“ иза зидина САД лабораторија у Украјини

Како је објаснио, Министарство одбране Русије ће представити анализу докумената о програму стварања компоненти за биолошко оружје у Украјини.

„Убрзо ћемо представити резултате анализе добијених докумената. Део њих су, пре свега, сугестија Министарства здравља Украјине о уништавању патогена и акти уништавања у полтавској и харковској биолабораторији, објављујемо то управо сада”, додао је Конашенков.

На дан почетка специјалне војне операције Русије у Украјини су успешно уништени посебно опасни патогени који изазивају кугу, колеру и друге смртоносне болести, рекао је представник руског војног ресора.

„Документе сада анализирају руски војни стручњаци за радијациону, хемијску и биолошку заштиту”, рекао је Конашенков.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 6. 3. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар