Мирослав и Марко Мишковић правоснажно ослобођени оптужби, имаће право да траже одштету

Овом одлуком Мишковићи су ослобођени свих сумњи због којих су били ухапшени 2012. године

Мирослав и Марко Мишковић (Фото: Раде Крстинић)

Власник Детла Холдинга Мирослав Мишковић и његов син Марко правоснажно су ослобођени од оптужни да су утајили порез, док је власник Нибенс групе Мило Ђурашковић правоснажно осуђен на три године затвора због тога што је оштетио крушевачку Фабрику мазива.

Овом одлуком Апелационог суд у Београду преиначена је првостепена пресуда Специјалног суда којом је Марко Мишковић био осуђен на годину дана кућног затвора и новчану казну због пореске утаје, а Мирослав Мишковић на две и по године затвора и новчану казну, јер му је у томе помогао.

Овом одлуком Мишковићи су ослобођени свих сумњи због којих су били ухапшени 2012. године и имаће право да траже одштету од државе због неоснованог боравка у притвору и вишегодишње блокаде имовине.

Раније су правоснажно ослобођени оптужби за наношење штете путарским предузећима.

Одлуком која је данас објављена на сајту Апелационог суда оптужби за помагање Марку Мишковићу у утаји пореза ослобођени су правоснажно и Јадранка Бардић и Живојин Петровић.

Последња вест: Мишковић невин, Србија да му плати одштету две милијарде евра!

Ђурашковић је такође ослобођен од оптужби за утају пореза, али је осуђен због злоупотребе положаја одговорног лица у вези са ФАМ-ом, на три године затвора, тако што му је казна смањена за 15 месеци.

Његовим сарадницима казне су смањене од годину дана до неколико месеци, па су Дејан Јевтић и Бора Јелић осуђени на по годину и по дана затвора.

Ристо Ристић осуђен је на две године затвора, Бранислав Јовановић и Срдан Филиповић на по годину дана кућног затвора уз електронски надзор, а Љиљана Костић на 20 месеци затвора, преноси Танјуг.

Милу Ђурашковићу и привредном друштву „Шир корпорација” одузета је имовинска корист прибављена извршењем кривичног дела, па су обавезани да на рачун буџета Србије уплате Ђурашковћ 933.748.249 динара, а „Шир корпорација” 114.207.676,04 динара.

„ФАМ” а.д. је упућен на парнични поступак ради остваривања имовинско – правног захтева.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 23. 2. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Нека траже одштету од онога ко их је осудио пре самог хапшења. Сви добро знамо ко је тај и чији је то уходан систем. Попљуј некога, јавно га осуди , а када буде ослобођен лепо се сви утале од народних пара. Ово је већ вишегодишњи систем.

Оставите коментар